Heerlijke buitendag: fietsen door de bomen!

Mijn laptop is alweer kapot (Grr!) dus ik loop hier mega achter! Jools jaar tiende verjaardag en verrassingsfeest mag hier niet ontbreken, dus daar vertel ik jullie later nog over.

Vandaag hadden hadden wij hier zo’n topdag, daar moet ik gewoon verslag van uitbrengen!

We gingen namelijk fietsen door de bomen in Limburg. Ik zag daar ergens reclame voor en wist meteen: dat is iets voor ons. Dat het ZO’n leuke dag ging zijn had ik nooit durven dromen, dus daarom hier ons verslag, zodat je ziet dat dit zeker een dagje is dat ingepland moet worden! Tenzij je niet houdt van een hele dag buiten in het bos, met mooie, makkelijke fietsroutes, speelbossen, klimtuigen en meer.

Beginnen bij het begin natuurlijk: hoe krijgt ge uwe fiets daar? Tenzij ge zo een fancy fietsenrek op uwen auto hebt: niet. Maar: geen paniek! Er zijn verschillende fietsverhuurders in de buurt (wel op tijd reserveren, want er zijn bijv niet veel kinderfietsen en op is op natuurlijk). Je kan alle info vinden op fietsparadijs Limburg. Wij kozen voor De Groenen Hoek en aangezien er nog maar 1 kinderfiets vrij was, gingen Jools en ik voor een kinder- ouder-tandem. Te betalen: 25 euro. Mooi meegenomen: Onverwacht slecht weer? Dan kan je tot 23u59 op de dag voor reservatie gewoon annuleren. Het afhalen ging super vlot en de gastvrouw was heel sympathiek. We kregen van haar nog een suikerwafeltje en hup, daar gingen we. De fietsen waren super makkelijk zelf in hoogte verstelbaar, dus eens we dat geregeld hadden konden we op pad. De weg naar het “fietsen door de bomen” is makkelijk (twee keer naar rechts) en staat duidelijk aangegeven. Ik had op voorhand beetje gekeken hoe ver dat zou zijn (14 min), maar de rit er naar toe leek echt veel korter. Het fietsen door de bomen was veel korter dan gedacht, maar zeker niet minder leuk. We deden het rondje een 5-tal keer, gewoon omdat het zo leuk was.

Daarna zochten we een leuk plekje op en deden we van picknick. Simpel, maar heerlijk met een gekookt eitje, blokjes kaas, sesam crackers, worteltjes met humus en tomaatjes. We hadden zelfs een dessertje mee van sappige rode besjes!

Daarna reden we op goed geluk nog wat rond en elk pad was ronduit prachtig! Prachtige weggetjes met mooie bloemen en planten, rustige stukjes bos en hier en daar een stuk speelbos of speeltuintje.Wij genoten super hard van onze actieve dag in de buitenlucht en zagen in de brochure nog heel wat stukken die we maar wat graag willen gaan ontdekken. Er zit dus maar 1 ding op: wij moeten nog’s terug binnenkort!

Goed gedaan Limburg! Tot binnenkort!

En fuck WordPress, ik hoorde al langer dat mensen geen fotos meer konden plaatsen en ook hier doet hij plots lastig. Iemand al ontdekt wat het probleem is en hoe het op te lossen valt? Afin, wie alles wilt zien, check Mn insta stories en je bent helemaal mee 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *