19 voor 2019, update

19 dingen had ik op mijn lijstje staan. 19 dingen die ik dit jaar wou gaan doen. Helaas wist ik bij het opstellen van het lijstje nog niet wat een wervelwind dit jaar zou zijn. Ik heb 1 keer met mijn ogen geknipperd en we zitten al eind Mei. Woosh, de tijd vliegt harder dan ooit. Eerst was er onze Florida reis, dan een paar opname dagen en dan nog een mysterieuze trip naar Marrakesh met het werk. Allemaal zalig, maar in combinatie met onverwachte werken in huis, zorgt het er voor dat elke vorm van structuur en ritme compleet verdwenen zijn waardoor ik maar door lijk te razen.

Maar, toch maar een update, wat het doel blijft om weer grip op mijn leven te krijgen én het lijstje af te werken dit jaar.

Terug gezonder koken. Pfff, misschien in Juni? #boohoo

Een eerste echte reis alleen met de meisjes: check! Kei hard check. Toffer en gemakkelijker dan ooit durven hopen en dromen. Smaakt naar meer, maar dan wél volledig onze goesting: meer back to basic, meer in de natuur, roadtrip….wij kunnen dat!

Opnieuw zelf piano spelen. Hmz, ik denk dat ik dit jaar twee keer achter de piano kroop, dus echt vet is dat nog niet. Maar ooit, ooit neem ik het terug op en speel ik de pannen van het dak!

Een toekomstplan uitwerken voor Anders/beter/minder/gelukkiger. Ik blijf twijfelen en dromen van wonen in een andere stad of plek. Het contrast in mijn dromen kan niet groter helaas. Ik blijf schipperen tussen: “ik wil een boerderij” en “ik wil in Mechelen wonen”. Het één of het ander dus, want een combi van die twee lijkt mij redelijk onmogelijk. Daarnaast blijf ik super gelukkig met het huis waar we nu in wonen, dus het is een moeilijke zaak. Ik zoek naar compromissen en werk bijvoorbeeld zo veel mogelijk in mijn kleine tuintje om toch al een beetje het “buiten gevoel” te voeden.

Mijn kelder leeg krijgen. Hier kan ik ook zeggen dat er schot in de zaak is. Ik blijf bezig, stap voor stap. Ik ruim op, verkoop, gooi weg en elke keer is de voldoening zo groot. Ik ben nu al bang voor het zwarte gat eens het doel bereikt is.

Op een rommelmarkt staan. Ik vrees er voor, ik vrees er voor. Het trauma van de twee vorige pogingen (kei vroeg opstaan, aankomen, onweer, auto vol natte zooi terug mee naar huis nemen) is nog redelijk groot en werkt enorm demotiverend.

30 boeken lezen. Op reis las ik er drie, wat de teller op 7 brengt. Minder dan ik zou willen, dus ook hier vrees ik voor de zaak. Zeker omdat ik deze zomer waarschijnlijk weinig tot geen congé kan nemen aangezien we volop in opname periode gaan zitten. Maar ik heb wel de goesting weer helemaal terug gevonden en er liggen een paar toffe boeken te wachten.

Het extreme scheidingsverdriet afronden. Buiten wat ups en downs, gaat het al bij al héél goed. Ik ben in het algemeen echt wel happy en ongelooflijk dankbaar. Voor de goede vrienden in mijn leven, mijn geweldige collega’s (die gewoon ook vrienden zijn), mijn ongelooflijk geweldig lief die zo goed voor mij is. Die al mijn issues erbij pakt en overal zo goed mee om gaat. Ik had een jaar geleden nooit durven denken dat het nu zo goed zou kunnen gaan. Het blijft een work in progress, maar ik heb vooral al gigantisch veel stappen gezet en ik ben echt trots op mezelf. Ook de meisjes lijken het allemaal wat verwerkt te hebben en helemaal op hun plooi te zijn.

Meer doen met mijn foto’s. Ook hier goed bezig. Ik maakte voor Florida een fotoboek van de LA reis en binnenkort hoop ik eindelijk in de winkel te geraken om fotokaders te kopen zodat ik mijn poster muur kan maken. Ik bestelde een aantal prachtige fotoposters bij Smartphoto en kan niet wachten om mijn reis-foto-muur te installeren. It’s gonna rock!

Mijn urban jungle uitbreiden en in leven houden. Er zijn geen planten meer gesneuveld binnen en ik geniet nog elke dag van de struiken en boom die ik buiten plantte. Jeuj dus!

Een cool feest geven. Zoals eerder gemeld: check! Smaakt naar meer.

Verder minimaliseren. Ik blijf dingen weggooien en op tweedehands.be verkopen. Bij alles wat buitengaat ben ik een stap dichter bij een leger huis. Al blijf ik een sucker voor kleine toffe prullen die mij blij maken en impulsaankopen. Klein werkpuntje, i know.

Terug meer buiten, in de natuur komen. Ik ben meer bezig in eigen tuin, maar verder zijn we er nog niet. Ik wil terug meer in’t veld en het bos gaan wandelen, maar ik lijk de tijd niet te vinden.

1 jaar geen kleren kopen. OMG, nooit gedacht maar hier ben ik dus super goed bezig. De teller staat helaas niet helemaal op nul, maar al bij al ben ik gigantisch goed bezig. Toen ik ziek was, kocht ik op een zwak moment een shirt die ik al heel lang wou en die plots in de solden bleek te staan én een bijhorende broek en rond mijn verjaardag kocht ik een super mooie gele pull. Daarna ging ik terug op de rem staan, want het “geen kleren kopen” ding bevalt mij echt super hard.

Meer bewegen. Nog niet, helaas. Ik blijf het op mijn to do / wishlist zetten.

Een roadtrip maken: nog geen plannen, helaas. Wie weet, een last minute tripje in de vakantie ergens?

Spelletjesavond: wegens amper thuis geweest, nog niet gelukt. Misschien in Juni?

Claes Adventure: we deden nog’s een escape room en er zijn vage plannen gesmeed om eens naar een sterrenrestaurant te gaan. Toffe suggesties voor activiteiten met een vriendengroep zijn nog altijd welkom!

Quality time met mijn meisjes: zoveel mogelijk, met de Florida trip als ultieme hoogtepunt natuurlijk. Dag en nacht samen en we vonden elkaar allemaal nog tof. Als dat geen geslaagde Quality time is? 😉

En jullie? ook nog bezig met jullie lijstje? Ik ben benieuwd, dus post gerust een link naar jullie lijstje, dan kom ik eens meelezen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *