Dag 7: Van Naples naar Miami langs the Everglades

Dag 7 was er eentje waar ik erg naar uit gekeken had, maar die uiteindelijk iets minder cool was dan gehoopt. Vandaag reden we van Naples naar Miami en dat zou een route zijn dwars door the Everglades. The Everglades is een gigantisch groot subtropisch moeraslandschap. Ik hoopte dat dit zou zijn zoals enkele mooie routes die we in Canada deden waar je dan af en toe een stop kan doen en een korte wandeling kon maken om een stukje prachtige natuur te doen. Helaas was het gewoon een snelweg door een park. We konden één keer stoppen (gelukkig had ik deze stop op voorhand opgezocht, want anders waren we er vlot voorbij gereden denk ik) bij het Big Cypress Visitor Centre Daar was een baardwalk waar we meteen tientallen alligators konden spotten. Heel cool, want ‘s morgens hadden we ons afgevraagd of het ons zou lukken om er eentje in het wild te zien vandaag. Wel, we zijn gestopt met tellen bij 60 denk ik. Ook verder op de weg, in het water zagen we meerdere alligators en op één plek zat zelfs een prachtige schildpad langs de weg. We loved it!

Op het einde van de route in de Everglades hadden we nog een tour geboekt op de airboat om zo een stukje van het moerras landschap te ontdekken. Daarna kregen we nog een educatieve alligator show waar de meisjes een kleuter alligator (2,5 jaar oud) konden vasthouden.

Na onze tour moesten we nog een half uurtje rijden naar Miami. We kwamen terecht in druk verkeer, veel chauffeurs zonder geduld (wat een contrast met al het chille rijden dat we tot dan toe hadden gehad!) en veel files en wegwerken. Ons laatste hotel, wat was omschreven als een “kleinschalig, middenklasse hotel” bleek een super chique, geweldig paradijs te zijn. De tuin was ongelooflijk mooi met meerdere zwembaden, ligbedden, zonnebedden, drijvende bedden, hangmatten…Achter de lange tuin kwam je meteen uit op het strand, waar we gratis ligbedden en een parasol konden krijgen. Ik waande met Kim Kardashian.

Al die luxe was even wennen en ik moest echt even mijn knop omdraaien. Het was duidelijk dat het gedeelte ‘reizen’ gedaan was en dat we nu moesten overgaan naar ‘vakantie houden’. Op zich kwam dat ook wel uit, want het was bloedheet in Miami. Onze dagen daar laten zich dus samenvatten door: eten, lezen, zwemmen, schelpen opduiken en chillen. Vanaf de tweede dag gingen we over op een Spaans ritme, waarbij we ‘s morgens iets deden om dan na het middageten een siësta te houden. Tegen de avond trokken we dan terug naar het strand om te genieten van de zalige avondzon.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *