Dag 4: vaarwel Orlando, hallo Naples!

Vandaag hadden we het langste stukje rijden van onze reis voor de boeg, want we trokken van Orlando naar Naples, onze tweede stop deze reis. Iets meer dan 4 uur rijden. De meeste maken dan een stop over in Legoworld, maar again: wij zijn niet zo n pretpark mensen. Ik ging dus op zoek naar een andere plek om de rit te onderbreken en via Air BNB ervaringen kwam ik terecht bij Orlando van Sarasota Bay & Mangrove Tunnels.

Sarasota lag in het midden van onze rit (mits een kleine omweg) en we konden er gaan kajakken in de mangrove en als we geluk hadden zouden we ook nog zeekoeien en dolfijnen spotten. Yes! Helemaal ons ding dus.

Afin, dat dacht ik, want hoewel we veel geluk hadden en zowel meerdere zeekoeien en dolfijnen zagen (wat al lang op Mn bucketlist stond), was het toch niet 100% geslaagd. Ik was de hele dag al doodmoe, het was bloedheet en ik vond het besturen van 1 kayak voor 3 best wel zwaar (in de wind). Bovendien had ik een acute oog ontsteking waardoor Mn oog heel de tijd traande en brandde en ik uiteindelijk uitgeput en met barstende hoofdpijn uit de kayak stapte.

Er was even een dieptepuntje want ik voelde me dus echt belabberd, kreeg 1 oog amper open, kon niet tegen het felle zonlicht en we moesten nog twee uur rijden. De gps weigerde ook nog dienst (ttz: hij besloot net op dat moment een tergend trage update te doen waar door ik een kwartier lang niet kon vertrekken. En het was bloedheet, en ik was kapot moe met hoofdpijn en een irritant oog). Ik wist even niet hoe we in Godsnaam in Naples gingen geraken, maar ik beet gewoon door, reed naar een tankstation, kocht oogspoeling en zorgde dat ik zo snel mogelijk op de autosnelweg was. Vanaf dan was het twee uur chill rechtdoor, ik zette een pet van de meisjes op voor minimale lichtinval en dacht verder niet te veel na.

Groot was de opluchting toen we aankwamen en Naples bleek meteen meer ons ding te zijn. Het hotel was veel gewoner, kleinschaliger (meer iets voor zaken mannen denk ik), maar toch voelden we ons hier direct goed thuis. We aten super lekker eten in het restaurantje van het hotel en werden verliefd op het pure, simpele maar oh zo lekkere (en betaalbare) eten daar. Wat een verschil met Orlando!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *