Dag 2: Ocala National Forest

Aangezien wij meer van natuur, wilde dieren en kamperen zijn, trokken we er op de tweede dag op uit. Een kleine roadtrip van zo’n 2 uur bracht ons naar Ocala National Forest. Een bos dus, en geen nationaal park, zoals ik eerst wel dacht. We hadden iets gelezen over een leuke plek waar je kon zwemen in een hot spring (laat je niet misleiden: het water was ijskoud maar heerlijk verfrissend als je het eenmaal aandurfde) en je kon er wandelen langs een boardwalk. We hoopten alligators te spotten, maar dat lukte helaas niet. Super trots was ik op mijn meisjes die volop genoten en helemaal opgingen in ons doel: zo veel mogelijk coole dieren spotten. Een uur lang stapten ze in stilte, geconcentreerd rond kijkend. En het loonde: we zagen twee slangen (ieks!), een hoop salamanders, een prachtige schildpad en eekhoorns. We brachten er de hele dag door en hadden echt een topdag. Dit is waarom we zo graag reizen. Het deed me beseffen dat wij echt meer kampeer mensen dan hotel mensen zijn en dat ik dat de volgende keer toch maar gewoon moet aandurven. Wie wil kan er ook gaan kano varen of een zoetwaterbron bezoeken.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *