19 dingen voor 2019, update 2

En hopla, het is alweer Maart. Ik weet niet wat het is, maar het laatste half jaar lijkt voorbij in een vingerknip. Geen idee waar de afgelopen maanden gebleven zijn en het ziet er niet naar uit dat het snel zal beteren. Binnen een maandje vertrekken we op reis naar Florida en wanneer we terug zijn is het alweer half April. Whut?!

Hoog tijd dus voor een nieuwe update over mijn 19 dingen voor 2019 dus.

Terug gezonder koken, ook voor mezelf.
Hm…er is zeker al beterschap. Ik eet nu bijna elke dag een stuk fruit, ik maak vaak gezonde ontbijtjes en ik heb hier en daar ook weer gezondere snacks gebakken. Het eten blijft een beetje een ramp, maar de wil is er wel nog altijd. Tot dan ben ik al blij met de kleinere stappen die wel al goed gaan. Het mysterieuze boek heeft ook hier geweldig goed bijgedragen en zorgde voor de nodige inspiratie en vooral: heerlijke ontbijtjes.

Eerste echte reis alleen met de meisjes.
Deze komt nu echt dichterbij. Soms verklaar ik mezelf gek, andere keren ben ik vooral blij dat we het gewoon gaan doen. Ik heb al een beetje een dagplanning gemaakt en de goesting groeit alleen maar. Ik denk dat we een coole reis gaan maken. Tips voor Florida of tips om alleen met twee kinderen op reis te gaan zijn altijd welkom!

Werken aan een plan voor de toekomst: anders/beter/minder/gelukkiger
Ik ben een boek aan. het lezen wat mij enorm inspireert en hoewel ik nog maar halverwege zit, heb ik het gevoel dat het mijn leven nu al veranderd heeft. Kort samengevat gaat het er over dat je goed moet kiezen op welke eieren je wilt broeden. Want waar je aandacht aan geeft (op broed dus), dat groeit. Het gaat over realistische verwachtingen hebben, kleine stappen zijn en beseffen dat alleen jij instaat voor je eigen geluk. Niets wereldschokkends, maar toch een grote eye opener die mijn manier van denken al veranderd heeft. Ik ben echt een super fan van dit boek en kan het iedereen aanraden.

Neuters gonna neut, doe je eigen ding dus, één van mijn lijfspreuken tegenwoordig.

Mijn kelder zo leeg mogelijk maken.
Zo goed bezig hier! Vorige zaterdag waren mijn meisjes op scoutsweekend en ging ik met mijn vader een dagje containerparken/kringloopwinkelen. Ik had al weken al het afval in één kelder verzameld en alles wat weg mocht, maar waar iemand misschien nog iets aan zou kunnen hebben, ging in de kringwinkelhoek. Zalig dat gevoel na een hele dag containerparken en dan terug thuis komen in die alweer heel wat legere kelder.

30 boeken lezen.
Hier gaat het nog niet echt goed vrees ik. Ik las geen nieuwe fictie meer, maar ik las wel veel in Steeds leuker en ook in Rock your Life. Twee boeken die inspireren en je duidelijk maken dat alleen jij aan het roer staat van je eigen leven. Ik hoop snel weer in een goed fictie boek te duiken, maar ik heb al even geen goed boek meer gevonden in de bib. Tips voor een must read zeer welkom!!

Het extreme scheidingsverdriet afronden.
Ik denk dat ik er eindelijk echt door ben. Ook in Februari geen tranen meer. Door Ellis haar verjaardag waren ze bijna elk weekend bij mij en moest ik ze nooit lang missen. Maar ook algemeen gaat het beter. Ik kan het allemaal wat los laten, ik heb zo veel geleerd het afgelopen jaar en ik werk aan mijn issues. Ook Ellis lijkt door haar grootste verdriet heen te zijn. De rust keert eindelijk een beetje terug en dat was heel welkom.

1 jaar lang geen kleren kopen.
Dit voornemen kwam er redelijk impulsief. Het begon met een gesprek op het werk over hoeveel geld iedereen uitgaf per maand aan kleding. Toen ik daar over nadacht en niet veel later voor mijn kleerkast stond te proppen om alle propere was een plekje te geven, was het voornemen daar plots. En ik moet zeggen: ik vind het mijn beste voornemen ooit. Het geeft zoveel rust. Minderen met kleren kopen, dat werkt niet voor mij, maar dit voornemen is duidelijk. Geen kleren kopen dat wil zeggen: geen nieuwsbrieven moeten openen van allerlei outlet sites, niet even naar de stad gaan om in winkels te gaan kijken. Dankzij Steeds leuker weet ik ook duidelijk wat mijn doelen zijn in het leven (mijn afbetaling zo laag mogelijk krijgen en coole reizen kunnen maken) en ook dat helpt enorm. Ik heb gewoon geen zin meer om geld te geven aan dingen die ik toch al in overvloed heb. Mijn doel is om 1 keer per jaar een versnelde afbetaling te kunnen doen van mijn lening, dus al het uitgespaarde geld gaat in dat spaarpotje. Waar ik in het begin dacht dat dit voornemen als eerste zou sneuvelen, ben ik nu vol vertrouwen dat ik dit zonder veel problemen ga halen.

Update 1 kan je hier vinden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *