8 jaar Ellis

8 jaar is ze. Mijn lieve, coole, bijzondere, fantastische Ellis.

Acht intense jaren. Wat een prachtkind ben je toch. Na een moeilijke en intense zoektocht vonden we de nodige puzzelstukjes om van jou een content meisje te maken. Er waren momenten dat ik het gevoel had dat jij een handleiding nodig had die we niet gekregen hadden. Ik las boeken, zocht hulp en jaar na jaar schreven we zelf onze handleiding en ik kan oprecht zeggen dat het ons gelukt is en we nu perfect weten wat jij nodig hebt om je goed te voelen.

Op school sloeg je een jaartje over en na een moeilijk, zwaar jaar veranderde je van een gewone school naar Freinet en jij werd een compleet ander kind. De frustratie en boosheid maakte plaats voor energie, vrolijkheid, creativiteit en inspiratie. Je blijft intens, maar steeds meer in de leuke dingen. Als je blij bent, straal je van geluk. Als je lief bent, ben je de allerliefste van de wereld. Je kust en knuffelt, je bent zorgzaam en grappig, je maakt verbinding en houdt van, met elke vezel in je lijf. Je droomt, vindt uit en creëert de gekste dingen. Je fantasie is eindeloos, het is zo schoon om zien. je houdt van buiten zijn, dieren, kampen bouwen, dingen beleven en ervaren.

Je worstelt met de scheiding, maar samen gaan we door alle moeilijke momenten en ze brengen ons zelfs dichter bij elkaar. We troosten elkaar, we lachen en huilen samen om alles wat was, is en ooit weer zal zijn. En ik weet dat elk van ons er sterker uit zal komen. We zijn goed op weg naar een nieuwe normaal. Het is soms even zoeken, soms struikelen we of vallen we kei hard op onzen bek. Maar we hebben elkaar en dat is zo waardevol.

Lieve Ellis, je bent zo bijzonder en ik ben zo blij dat jij ons gezin vervoegde. Blijf wie je bent, je het zoveel in je mars. Er komen ongetwijfeld nog moeilijke momenten en belangrijke schakelpunten aan, maar weet dat we er altijd samen voor je zullen zijn.

Ik hou van jou met heel mijn hart. Voor altijd en langer. Hier en overal.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *