19 dingen voor 2019: update 1

19 dingen. Het ene al concreter en makkelijker te vervullen dan de ander, maar al bij al zit er niets bij wat onhaalbaar lijkt.

Terug gezonder koken, ook voor mezelf
Januari begon niet goed. Ik was anderhalve week ziek thuis. Ook vorig jaar was ik een tijdje out met een stevige griep en ik heb ondertussen geleerd dat dat één van de zieligste dingen is van alleen zijn. Een week (of langer) zielig en alleen in uw zetel liggen stinken. Geen eten in huis, geen energie om er iets aan te doen. Beter koken zal dus iets voor later zijn vrees ik.

Een echte reis, alleen met de meisjes.
De reis is geboekt, de ESTAS aangevraagd en de paspoorten nog geldig. Rest ons enkel nog het aftellen en uitkijken dus. In April gaan wij met ons drietjes naar Florida baby! Genieten van zon, zee en prachtige natuur. Man, ik zie dat zo hard zitten. Een makkelijke, herkenbare plek, family friendly…ideaal dus om voor het eerst ver van huis te gaan alleen met twee meisjes.

30 boeken lezen.
Ik nam een goede start door het ziek zijn kon ik al twee boeken uit lezen. De eerste was een pareltje: Lam van Hannelore Bedert. Ik kan het alleen maar aanraden, heb het met plezier gelezen en kijk al uit naar een volgend boek van deze auteur. Het tweede was een thriller: Vriendschapsverzoek. Ik moest er even inkomen, maar vond het uiteindelijk wel een goed boek.

Het extreme scheidingsverdriet afronden.
Ik heb mijn meisjes gemist (5 dagen voelt nog altijd net te lang), ik vind het nog altijd moeilijk dat ik zoveel van hun leven moet missen, maar in Januari heb ik niet gehuild om de scheiding, noch waren er diepe dalen of crashes.

Meer doen met mijn foto’s.
Het begon op de voorlaatste dag van het jaar. Ik nam bewust afscheid van het jaar en keek terug naar alle mooie momenten. Ik maakte een fotoboekje van mijn reis naar LA en koos enkele foto’s om op posterformaat af te printen. Met oudjaar kreeg ik een IXXI kado en daar was ik zo enthousiast over, dat ik een paar dagen later besloot om een IXXI met eigen foto’s te maken. Een paar dagen later kwam het pakje aan en gingen we enthousiast aan het klikken. Foto na foto werden we steeds enthousiaster! Wat een leuk concept, goede kwaliteit en fantastisch resultaat. Je kan er gewoon naar blijven kijken en elke keer ontdek je weer nieuwe plaatjes. Letterlijk al onze hoogtepunten van de laatste jaren hangen nu aan onze muur. We krijgen er niet genoeg van!

Verder minimaliseren.
In Januari heb ik mij vooral toegespitst op de vele (kook)boeken hier in huis. Ik maakte een stevige selectie en bracht een grote doos vol naar de kringwinkel. Alweer een groot schap leeg in die ene kelderkast: joepie!

Claes Adventures nieuw leven in blazen.
Ook hier redelijk goed bezig. Er staat een nieuwe Escape room op de planning én we bekijken de opties om een avondje cultureel centrum in te plannen. Ook een foute party of een 90’s party staan op het verlanglijstje. Wie nog leuke tips heeft voor een groepsactiviteit: altijd welkom in de comments!

Niet te geloven dat er alweer een maand voorbij is. Ik klaag niet, want ik tel hard af naar wat langere dagen, zon en zomer. Are we there yet?


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *