Tips voor Trips: back to basics Nutchel

2019 is alvast goed gestart. De meisjes en ik trokken voor een mini tripje richting Maaseik om ons even terug te trekken in de natuur. Denk: klein houten huisje, hout sprokkelen, vuurtje maken, olielampen en kaarslicht en veel in het bos spelen. Just the way we like it. Gezien de massale reacties via social media deel ik hier graag de nodige info, want zo te lezen willen velen van jullie ook zo’n tripje maken.

Nutchel is een soort van Glamping, gelegen in een soort van bos in Maaseik. Over het domein Het Warredal staan 29 houten huisjes verspreid waar je even alle drukte achter je kan laten. Het idee is back to basics en dat is het ook echt: je vult je dagen met houten halen, het vuur aan krijgen én houden en gewoon genieten van het bos en de natuur.

  

Je hoeft je er niet te vervelen want op het domein is er ook van alles te doen. Het Warredal heef een avonturenpark (klimparcours!) en een paardencentrum. Je kan er dus gaan kijken naar jumping wedstrijden, of zelf een ponyrit boeken. Voor 25 euro mochten wij samen met enkele andere gezinnen een ponyrit maken waarbij we dik 1,5 uur gingen wandelen door de bossen. ZALIG gewoon! Ook het klimparcours is getest en goedgekeurd door mijn kleine darevils. Met z’n tweeën deden ze het moeilijkste parcours en dat was bet pittig maar mijn meisjes werkten samen, moedigden elkaar aan en zetten door. En trots dat ze waren.

  

Wij genoten super hard en mijn buitenkinders haalden echt hun hart op. Dankzij het pony ritje leerden ze ook andere kinderen kennen die bij Nutchel verbleven waardoor ze in de namiddag zelf hadden afgesproken aan een zelfgemaakte tipi en verder in het bos speelden tot het pikkedonker was en de pannenkoeken klaar stonden. Met rode kaken, een vuile broek en een mond vol verhalen kwamen ze terug thuis.

Helemaal opgeladen en met een hoofd vol zalige herinneringen gingen wij terug naar huis. Nutchell heeft duidelijk ons hart gewonnen.

  

PS: dit is uiteraard geen gesponsorde post, ik deel gewoon leuke plekjes waar over we zelf enthousiast zijn!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *