Leuke activiteit: Zelf fakkels maken

Dat onze meisjes naar een coole school gaan, dat weten we ondertussen al. Ze doen er super veel buiten, sporten en bewegen veel en doen veel creatieve dingen. Vlak voor de herfstvakantie maakten ze zelf fakkels in de klas. Hoe cool is dat? Omdat Ellis zo blij en trots was en het maken nog vrij eenvoudig blijkt te zijn, deel ik hier graag “het recept”.

Nodig:
1 stevige stok (niet te dun, niet te dik. Niet te lang, niet te kort. 1 meter is ideaal.)
3 repen stof (ongeveer 30 cm lang en 15 cm breed)
Kaarsvet (dus restjes van kaarsen bijv)
Ijzerdraad

Doen:
Smelt de restjes kaars op het vuur. Wees voorzichtig want dit is uiteraard zeer heet. Haal de pot van het vuur en dop de repen stof in het gesmolten kaarsvet. Je houdt de repen vast in de hoeken, dus een stukje stof komt niet in het vet. Wikkel deze reep rond het uiteinde van de stok. Herhaal dit nog twee keer tot je drie lagen rond je stok hebt gedaan. Knijp even in de repen stof om ze goed aan te drukken (dit voelt ook lekker). Check natuurlijk eerst dat het niet te warm meer is, zodat je je handen niet verbrand. Wikkel tenslotte sterke ijzerdraad rond de stof repen, zodat het geheel goed vast zit. De fakkel moet nu even hard worden en daarna is ie klaar voor gebruik!

Super leuk voor een tocht in het donker! Hou de fakkel wel altijd schuin, zodat het kaarsvet niet op je kleren drupt. Ook handig om weten is dat je wel een stevig vuurtje nodig hebt om de fakkel aan te krijgen. Met een gewoon stekje kom je er niet 🙂

  

1 comment

  1. Met de fakkel samen helemaal tot achteraan in de tuin lopen, en daarna alleen met de fakkel tot achteraan lopen en daarna zonder fakkel helemaal alleen in het pikdonker… wat een belevenis .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *