Natuurhuisje.nl

…ik denk dat het al duidelijk was na de vorige posts, maar wij hadden echt een super fijne vakantie in Nederland! Ik kreeg veel berichtjes via Instagram en Facebook om te vragen waar wij zaten en of we het adresje wouden delen. Dus bij deze. Geen #reclame of sponsoring, gewoon delen van enthousiasme.

Ik zocht een tof plekje via Natuurhuisje en kwam terecht op de mini camping Aan het Diepje. De accommodatie is eigenlijk gewoon een huis midden in de velden, naast de rivier het Diepje. Op hun gronden verhuren ze één pipowagen, twee safari tenten en één huisje. Elke verblijfsplek heeft een eigen privé badkamer in een huisje wat verder op het terrein. De pipowagen zelf had heerlijke bedden, zalige zitzetels, een geriefelijk keukentje en een tof terrasje. De camping is zo ingericht dat iedereen een eigen stukje grond (en dus best wat privacy) heeft. Er lopen kippen vrij rond, er is een vijver (en dus ook kikkertjes) en een moestuin waar uit je zelf groenten mag oogsten. Helemaal ons ding dus! Op het terrein zijn er twee trampolines, een zandbak en gocarts. In het huisje zelf nog een bak vol speelgoed (kubb spel, badminton rackets,…). Bij de badkamers staan een aantal boeken (kinderboeken, romans, reisgidsen) die je altijd mag lezen.

    

Aan de overkant van het straatje (eerder veldweg, want niemand komt hier, tenzij mensen die er wonen) is er een steiger met een kano en een motorbootje, die je tegen kleine vergoeding kan huren. Het water is ook zwembaar, dus Ellis was natuurlijk niet te houden. Die zou zelfs in de winter zo de Noordzee in duiden. Voor koukleumen (Jools en ik) was het water echt wel te koud helaas.

 

Aan het diepje ligt in een mooie regio. Ideaal om te wandelen, fietsen of bootje te varen. De (gezellige) stad Groningen ligt vlakbij.

Wij deden twee uitstapjes. Eentje naar het blotenvoetenpad van Opende en dat was een gigantische aanrader. Een leuk wandelpad, veel afwisseling en leuke speelplekjes. Doorheen het parcours zijn er bruggetjes, een boomhut, hangmatten…en zelfs twee plekken waar je fijn kon zwemmen. Op het einde zit dan nog een gezellig theehuis waar je terecht kan voor een drankje, appeltaart of een ijsje.

De andere uitstap ging richting Doe Zoo en dat was voor ons minder een aanrader. Kinderen kunnen er wel een slang in hun nek laten leggen of een vogelspin over hun hand laten lopen, maar verder waren we er snel door. Al bij al goed, want zo konden we nog een half dagje door Groningen stad slenteren.

  

Natuurhuisje.nl is sowieso een echte aanrader. De site bundelt zo’n 6500 leuke vakantiehuisjes of slaapplekken midden in de natuur, weg van de massa. Bij elke boeking via hun site planten zij een boom bij wijze van bedanking. Als je een vriend doorverwijst en die boekt via jouw link, dan planten ze maar liefst 10 bomen. Ben jij nog op zoek naar een leuk plekje, boek dan zeker via deze link. Want 10 extra bomen, daar kan je toch alleen maar blij om worden?

Wij gaan zeker nog’s terug naar Aan het Diepje én wij gaan nu al op zoek naar een volgend natuurhuisje. Dit soort vakantie of get-away is helemaal ons ding!!

Mocht iemand van jullie al een leuke ervaring opgedaan hebben met Natuurhuisje, dan mag je jouw plekje altijd delen. Ik kreeg ook al berichtjes van mensen die zelf iets uitgekozen hadden na onze foto’s, ook daar ben ik natuurlijk benieuwd wat het geworden is en hoe het verblijf bevallen was?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *