Recept: trifle van mascarpone, rood fruit en witte chocolade

Een goed dessert dat kan er altijd in. Niets irritanter dan een dessertje maken wat dan geen succes blijkt te zijn. Deze trifle van Jeroen Meus is een echte topper. Het lijkt veel werk, maar eigenlijk valt dat best goed mee. En het resultaat is om duimen en vingers bij af te likken.

Nodig:
50g witte chocolade
10 zoete droge koekjes (ik deed Maria koekjes)
1 vanillestokje
250g mascarpone
2 eieren
1 limoen
200g kristalsuiker
450g gemengd rood fruit

Doen:
Doe de diepvries vruchten in een kookpot en zet op een matig vuurtje. Schep er de helft van de suiker bij en knijp het limoensap er bij. Laat tien minuutjes warmen en pruttelen. Giet het fruit door een zeef en vang het vruchtensap op. Hou het uitgelekte fruit apart. Laat alles afkoelen. Neem een ruime mengschaal en doe er de andere helft van de suiker in. Scheid de eieren en hou het eiwit opzij. Doe de dooiers bij de suiker en klop meteen met de garde tot je een urbaan krijg. Schep de mascarpone en klop tot het goed gemengd is. Doe de vanille erbij en meng nog’s goed door elkaar tot de vanillepuntjes goed verdeeld zijn. Giet het eiwit in een mengkom en klop stevig op. Spatel het eiwit rustig onder de mascarpone, tot je een mousse krijgt. Breek de koekjes grof tot een crumble en ga aan de slag met laagjes in de glazen: start met rood fruit, dan wat mascarpone mousse, een laag koekjes en dan gezeefd vruchtensap. Eindig met een laagje witte chocolade geraspt. Herhaal vervolgens alle laagjes nog een keer. Zet in de koelkast of eet meteen op.

Smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *