Does it spark joy?

…Deze post had ook ‘Kringloopgeluk” kunnen noemen.

Want dit weekend deed ik een geweldige vondst! Ik stond in de kringwinkel een beetje te neuzen in de platenbak, toen ik plots dé LP in handen had waarnaar ik al jaren op zoek was: Het Oinkbeest.

De mooiste plaat (naast Kinderen voor Kinderen) uit mijn jeugd. Een muzikaal sprookje uitgebracht in 1972 door Elly en Rikkert. Ik draaide de plaat grijs in mijn jonge jaren. Maar helaas: de LP is mysterieus verdwenen en zat niet meer in mijn platencollectie. Ik zocht online, maar niets te vinden. Via, via kreeg ik een MP3 versie dus Jools en Ellis werden al ingewijd, maar zo’n MP3 is toch echt niet het zelfde als een LP.

En daar lag ie dan…op mij te wachten in de kringwinkel van Vilvoorde. Te koop voor 1 luttele euro.
Does it spark joy, Marie Kondo? I think: hell to the yeah!

Leuk gevonden…vond ik ook 🙂
Wie ook’s naar Het Oinkbeest wil luisteren, kan dat online. Benieuwd of jullie het ook zo mooi vinden?

3 comments

  1. Oooo, het oinkbeest! Jeugdsentiment!!! Hier hetzelfde verhaal, lp op vreemde wijze verdwenen … hopelijk kom ik m ook nog ns tegen in de kringloop. Merci voor het linkje, daar kunnen we intussen mee verder 😉

  2. Het oinkbeest, lieve kleine oinkbeest…..

    Het was ooit een kampthema toen ik een klein meisje ben, benieuwd of het van deze lp kwam. Ik luister straks thuis eens…ooooh spannend.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *