Recept: Lekker ontbijtje voor koude winterdagen

Oh wat hou ik van trage ochtenden. Wakker worden en u nog is omdraaien. Wakker worden, maar niet meteen opstaan. Beetje radio luisteren in bed, een beetje lezen, een beetje staren in het niets. Heerlijk gewoon.

Opstaan en alles op t gemak. Een lekker ontbijtje maken, koffietje drinken, (alweer) wat lezen, muziekje opzetten, wat piano spelen.Niets beter dan dat, toch?

Gisteren maakte ik een super lekker receptje van Pauline. Ik maakte een beetje een eigen versie volgens wat ik in huis had, maar lekker was het sowieso. Ik deel graag mijn variant:

Nodig:
40g havermout
100ml water
100ml kokosmelk
1 banaan
beetje honing
klein handje amandelnoten (of naar wens)
beetje hennepzaad

Doen:
Verwarm de havermout samen met het water en de kokosmelk in een steelpannetje. Zet het vuur niet te hard en roer regelmatig goed om. Snij de banaan in de lengte doormidden en bak in wat boter. Op zich karameliseert de banaan vanzelf, maar ik hou toch echt van een beetje honing daarbij. Ik giet de honing er wat over en draai de banaan een paar keer om tot ze lekker zacht geworden is. De amandelnoten gooi ik er ook bij en laat ze wat meer roosteren. Op het einde strooi ik er wat hennepzaad over en klaar is kees. Betrekkelijk snel klaar en ongelooflijk lekker. Smakelijk!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *