#nevernotreading

Er was een tijd waarin lezen bij mij enkel nog bestond uit de Flair of Vitaya magazine. Aan meer kwam ik gewoon niet toe. Twee baby’s vrij snel na elkaar waarvan nummer 1 ruim twee jaar nodig had om ons wat nachtrust te gunnen, ik was al blij dat ik gewoon mijn dag doorkwam. Vrij tijd was schaars en middagdutjes een must om te overleven. Een Flair artikeltje tussendoor was dus het enige wat lukte. Lange tijd had ik niet eens door dat ik het zo miste. Ik weet zelfs niet meer waar of wanneer de ommekeer kwam. Ik denk door Jill Mansell boeken op vakantie. Die boeken noemde ik al lachend: de Flair in roman vorm, want veel is er niet aan zo’n chick lit boek. En toch: door deze boeken nam ik de draad weer op. Ik nam ook voor mezelf een bib kaart, ik kocht een e-reader en ging in no time van: ik lees af en toe een boek naar #nevernotreading.

Ik hou er van, het ontspant mij, het geeft mij een goed gevoel. Even verdwijnen in een andere wereld. Helemaal in een verhaal zitten. Personages leren kennen (en soms zelfs missen als het boek uit is). En neen, ik lees nog altijd geen hoogstaande literatuur, meer een mix tussen lichte chick lit, spannende thrillers en gewoon goeie romans. Jools lacht me altijd een beetje uit als ik de ene avond geobsedeerd zit te lezen (ik wil weten hoe het gaat eindigen!!!) en hoe ik de dag erna echt moet afkicken (Boehoe! Mijn boek is uit en nu val ik in een zwart gat). Als of ik altijd even moet afkicken van een goed verhaal.

Vorig jaar stelde ik op Goodreads een doel in van 30 boeken. Ik dacht bij aanvang nooit dat ik dat doel zou halen, maar kijk: enkele uren voor middernacht sloot ik op oudjaar het boek “Het beste wat we hebben” van Griet op de Beeck en vinkte daarmee mijn 35 ste boek van 2017 aan. De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik dat gezegende getal vooral ook dankzij mijn AustralIë reis kon behalen. Dankzij mijn e-reader en ons verblijf in een mobilhome (waar je s avonds niet veel kan doen buiten een spelletje spelen of lezen) had ik de teller in Januari 2017 al op 6 boeken staan. Benieuwd dus of ik dit jaar mijn beoogde 30 boeken zal halen.

Momenteel staat de teller op 5 boeken. Ik las dit jaar:

Ga niet weg van Karma Brown


Een roman over een vrouw die super gelukkig is: dolverliefd op haar man en zwanger van haar eerste kindje. Tot ze een ongeluk krijgen en ze haar ongeboren baby verliest en zelf zwaargewond is. Plots denken ze terug aan “het potje vol impulsen”, een oude vaas waarin ze jarenlang briefjes met dromen en wensen stopten. En dus vissen ze briefjes en doen ze wat er op staat. Zo beginnen ze aan een lange reis. Een reis die hopelijk haar levensvreugde kan terugbrengen.

Radeloos van Claire Seeber


Een psychologische thriller over een vrouw wiens man en baby zoontje plots mysterieus verdwijnen tijdens een uitstapje. De man wordt de volgende dag bewusteloos terug gevonden, maar van de baby is geen enkel spoor. Wat volgt is een radeloze zoektocht naar de waarheid én de dader.

Achter gesloten deuren van BA Paris


Een boek dat ik erg vaak zag voorbij komen in Goodreads. Het leest vlot (ik las het op één weekend uit) en was in Engeland een enorme hit! Een fascinerend uitgangspunt en redelijk goed uitgewerkt. Jack en Grace vormen een perfect koppel met een perfect huwelijk. Ware liefde? Of is er toch iets anders aan de hand? Want waarom neemt Grace nooit de telefoon op? En waarom zie je haar nooit alleen? Dit boek werd een van de topthrillers van 2016 genoemd.

Gebroken van BA Paris (de auteur van Achter gesloten deuren)


Een tweede psychologische thriller, eentje die ik graag en vlot las, maar toch minder goed vond dan Achter gesloten deuren. In Gebroken gaat het om een vrouw die op een avond niet stopt als ze tijdens een onweer een vrouw langs de weg ziet staan in haar auto. De volgende dag blijkt de vrouw dood te zijn, meer nog: ze werd vermoord. Hierdoor start een onzekere, moeilijke periode en twijfel je heel de tijd tussen: word ze nu gewoon gek? Of is er echt iets meer aan de hand?

Als twee druppels water van Anna Snoekstra

Elf jaar na de verdwijning van tienermeisje Rebecca neemt een look-alike zwerfster in een impulsieve beslissing haar plaats in. Rebecca’s ouders verwelkomen haar met open armen en ze dompelt zich steeds verder in een leven dat niet echt het hare is. Toch is er iets vreemds aan de hand. Stap voor stap komt ze steeds dichter bij de werkelijke oorzaak achter de verdwijning.

Het vorige meisje van J.P. Delaney


Alweer een psychologische thriller en weer eentje dat ik best graag las. Een bijzonder huis van een beroemde architect. Wil je in het huis wonen dan moet je er een lange lijst vreemde regels bijnemen: geen boeken, geen foto’s, geen veranderingen….Na een moeilijk jaar is Jane super blij dat ze een nieuwe start kan nemen in dit bijzondere huis. Tot ze hoort over de iet-of- wat verdachte dood van de vorige huurster Emma. Terwijl ze probeert te achterhalen wat er met haar gebeurde, komt ze er heel wat gelijkenissen aan het licht. Toeval? Of toch niet?

Al bij al geen slechte start vind ik. Momenteel ben ik bezig aan boek 6 en 7 (lezen jullie ook meerdere boeken tegelijk?), namelijk: Get your sh*t toghether en Hou me Vast. Over dat eerste volgt later nog een blogpost en bij interesse blog ik nog’s over mijn beste boeken van 2017 ook.

Tips in hetzelfde genre of andere must reads zijn zeer welkom in de comments!

6 comments

  1. Heb je al boeken gelezen van MJ Arlidge? Als ik de beschrijvingen van de bovenstaande thrillers lees, dan denk ik dat je die ook goed zal vinden. Iene Miene Mutte is de bekendste, voor zover ik weet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *