Boekentip voor jonge lezertjes (en voorlezers die ook graag’s lachen)

Hier in huis zijn we mega bezeten met het leesvirus. Zelf overtrof ik vorig jaar vlotjes mijn Reading challenge: ik wou 30 boeken lezen en eindigde met 35 boeken op de teller. Op dit moment ben ik bezig aan mijn zesde boek voor 2018.

Ook de kinderen lezen best wel graag. Elke woensdag trekken we naar de bib en kiezen we een stapel boeken uit. Het uitzoeken van leuke kinderboeken is een hobby op zich. Vooral leuke voorleesboeken zijn een must voor het dagelijkse avond ritueel. Ik haat het om saaie, slecht geschreven boeken voor te lezen.

Tijdens onze speurtocht in de bib vielen we per toeval op de boeken van Koning Eddie. Wat een voltreffer was dat! Het enige boek dat Ellis meteen nadat het helemaal voorgelezen was, nog s op zichzelf uitlas. Gewoon omdat het zo leuk en grappig was. De absurde humor past helemaal bij haar.

Koning Eddie gaat over Eddie, een jongen van negen die een hele aardige koning is. Hij deelt altijd chocolade uit aan zijn onderdanen. Als hij dat een keertje niet doet, grijpt keizer Nurbizoon zijn kans en hij probeert Koning Eddie van z’n troon te stoten. Soms betrapte ik mezelf er op dat ik zelf spijt had dat ik niet gewoon verder mocht voorlezen en we weer tot morgen moesten wachten.

Toptip dus!

Voorlopig zijn er twee Koning Eddie verhalen, het derde volgt binnenkort (voorjaar 2018). Wij tellen alvast ongeduldig af!!

Wie het boek wilt kopen, kan dat hier doen voor slechts 12,50:Koning Eddie en de kwade keizer  en Koning Eddie en het machtige monster.

Het boek is ook leuk om de kinderen aan te moedigen om zelf luidop te lezen. Het staat vol leuke stukjes waarbij een personage of geluid beschreven wordt. Hier las ik altijd de gewone tekst en de meisjes de geluidjes of speciale stukjes. Ook de lach van Koning Eddie (Foe Hoe Hoe) wordt hier met veel enthousiasme en inleving meegelezen!

Zie hier een kleine inkijk in het boek. Vooral de pagina over de verschrikkelijke draak (met kleerhangers, knuffelmonsterslippers en papieren zakdoekjes) was hier een schot in de roos.

    

Tips voor andere top voorleesboeken lees ik héél graag in de tips!

Fijne zondag y’all!!

4 comments

  1. Momenteel bezig in de originele boeken van “hoe tem je een draak” waarin Tandloos een nukkig klein draakje is en Stikkum een nerdy slimme viking.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *