De eerste keer…

Als je na een relatie van ongeveer 13 jaar weer allen bent plots, dan komen daar veel nieuwe, eerste keren bij kijken. Sommige zijn leuk, anderen iets minder.

Leuk: 
…weer’s écht lang uitslapen. Dat lukte mij echt al jaren niet meer. Als mijn meisjes thuis zijn, dan hoor ik ze altijd wakker worden en opstaan en uitslapen lukt dan niet meer. Ik weet dat ze wakker zijn en wil dan samen met hen opstaan en lekker ontbijten. De eerste keer weer’s los tot 10u (een keertje zelfs 11u) doorslapen….wauw, wat een zaligheid!!

…wakker worden en niet meteen opstaan. Gewoon nog wat in bed liggen. Rustig wakker worden. Wat muziek luisteren. Een boek lezen. Hier geniet ik echt super hard van. En ja, dat zou ook kunnen met kinderen in huis, maar het is toch vooral de combi van: niets moet, niemand wacht op mij, niemand verwacht iets. Just me, myself and i! Heerlijk gewoon!

…een heel weekend NIETS doen. Alleen maar eten, koffie drinken, beetje piano oefenen en anderhalf boek uitlezen in de zetel, achter het raam in een voorzichtig lentezonnetje. #arghhhh

…een heel weekend volplannen, vol leuke dingen, inclusief overnachtingen zodat je een heel weekend gewoon niet thuis bent. Op vrijdagavond gaan eten met de vriendinnen, op zaterdag naar de sauna en op zondag gaan shoppen. I like.

...een hele avond naar Temptation Island of The Kardashians marathon kijken en niemand die met zijn ogen rolt of u zuchtend aankijkt van meendegijdatnuofwat?! (Ja, ik meen dat, nothing better than that!)

vriendinnen op bezoek hebben op een gewone week avond en kei luid meezingen met Clouseau, zonder dat je stil moet zijn voor slapende kinders.

Niet leuk:
– de eerste keer in jaren de boodschappen moeten doen in een drukke supermarkt. Het is waarschijnlijk niet veel voorkomend, maar in ons huishouden deed ik nooit de grote boodschappen. Kwestie: oh het is roze/ goud/ nieuwe verpakking/ speciale smaak/ mooi…. ik koop het en dan een kar die bomvol ligt en een rekening van 100 euro, terwijl we gewoon spaghetti moesten hebben. De eerste keer dat ik dus terug met een lege kar mijn weg probeerde te banen door de winkelgangen, brak het koud zweet mij aan. Ik kan echt overdonderd worden door al die drukte, al die mensen in uw persoonlijke bubbel, die slenterende karren net voor het schap waar gij iets wilt uitpakken en al helemaal over dat overweldigend overaanbod. Hoeveel soorten olijfolie bestaan er eigenlijk??? Ik kan daar echt op flippen eigenlijk.

… doodziek zijn en meer dan een week zielig en alleen in uwe zetel liggen. Gelukkig komen wij nog goed overeen en kon ik rekenen op zijn steun, want eerlijk? Ik weet niet hoe ik het anders had overleefd. Hij haalde zijn diepvries leeg en vulde mijn koelkast met overschotjes lasagne, ovenschotel en dergelijke, zodat ik elke dag gewoon een potje in de microgolf moest duwen. Op zaterdag liet ik Ellis een boodschappenlijstje schrijven, waarna zij mee met hem mijn boodschappen ging doen terwijl hij de zijne deed. Die tweede nacht waarin ik doodziek in bed lag te hoesten tijdens een koortsige nacht, heb ik echt gehuild van misserie en zelfmedelijden. Not cool people, not cool

...thuis komen in een koud, leeg huis. Zeker als je zoals ons naast elkaar woont en je in het andere huis licht ziet branden. Het hangt gewoon ook wat samen met het gemoed, want soms is thuis komen in een stil, opgeruimd huis ook wel heel fijn, maar die eerste keer, die vergeet ik nooit.

… de brandverzekering/kadastraal inkomen/ eender welke belachelijk hoge factuur in uw bus vinden. #pijnlijk!

dat dingen kapot gaan in huis en ge geen idee van hebt hoe ge dat moet maken/oplossen. Denk aan: de pompbak die plots verstopt is, de afwasmachine die plots niets meer proper maakt (hallo, filter, ik weet je zitten nu) tot zelfs een tafel die plots helemaal uit elkaar viel (serieus? Wat was dat zeg?!)

Ups and downs, ik zei het al. Benieuwd of er nog mensen zo’n lijstje hebben?

2 comments

  1. Herkenbaar, dat van die filter ?. Ik kwam er ook na 2 jaar achter dat daar een filter in zit en dat je die regelmatig moet schoonmaken ??

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *