Ellis 7 jaar

Oh! My! Baby!

Mijn baby, mijn jongste dochter is er zeven vandaag. ZEVEN.
Can you believe it?

Mijn lieve Ellis, ik kan het echt amper geloven. What a crazy ride it has been.
Zeven jaar geleden was je daar. Een week te vroeg. Ik herinner mij nog zo goed de paniek die mij een dag eerder overviel. Oh wat was ik plots bang. Ging ik het wel kunnen en waren wij wel voorbereid op een leven met vier?

En toen kwam jij. De rustigste baby ooit geboren denk ik. Je huilde nooit, je sliep bijna constant. Er waren gewoon momenten dat ik vergat dat jij er was en schrok als ik je in je parkje plots zag liggen. De rust duurde een goed jaar en rond je eerste verjaardag veranderde er iets. Oh boy wat een contrast. Al van in de babygroep in de creche hadden we door dat je anders was dan de andere baby’s. Voor jou moest alles snel gaan. Je was intens, vaak boos, je kende geen mate en was niet voor rede vatbaar. Je zat snel mooi recht, je zei alles na en sprak snel in mooie zinnen en besloot zelf dat het rond de 20 maanden wel goed geweest was met die pampers. Jij ging voortaan mooi op de pot. Wij hadden soms het gevoel dat je een eigen handleiding had, maar dat wij die niet mee geleverd hadden gekregen. In verschillende fases zochten en kregen we hulp en ik ben dan ook zo blij dat we op dit moment zijn waar we moeten zijn. What a difference a year makes. Als ik je nu zo blij, goed in je vel en zelfzeker zie rondlopen, kan ik amper nog geloven hoe zwaar vorig jaar was en hoe content en gelukkig je nu bent.

Mijn lieve knuffelaar, mijn kussertje, mijn stiekem snoepende, soms gevaarlijke, onbevreesde Ellis. Je stapt met gulzige stappen door het leven. Je ontdekt en verkent. Nu je je eindelijk goed voelt op school, is er zoveel ruimte vrijgekomen voor fijne dingen. Je bent super creatief en nog altijd eigenwijs. Maar nu de rest goed zit, kan je die eigenwijsheid op een leuke manier inzetten. Je draagt trots die coole hoed, je bedenkt zelf manieren om je kleren te dragen en je vindt constant dingen uit. Van knikkerbaan met bij elkaar gezochte voorwerpen, tot een hoes die je snel ontwerpt en in elkaar steekt voor je zwaard. Je laat jouw fantasie de vrije loop en laat niemand zomaar zeggen dat iets niet kan. Je onderzoekt, denkt na en gaat er voor. Je bent leergierig en nieuwsgierig. Nog steeds soms wat explosief, maar meestal oh zo lief. Je deelt snoep en lekkers met al wie je lief is en je ontdekt stilaan het plezier van iets doen voor een ander.

Ik sta er bij en kijk er naar. Vol trots, blijheid en verbazing. Blij dat jij mijn dochter bent. Verbaasd dat jij zo bijzonder bent. Je komt er wel. Daar zorgen we samen voor.

Goed bezig, mijn allerliefste super Ellis. Ik hou van jou met heel mijn hart. Voor altijd en langer. Elke dag meer en meer.

Voor wie de samenvatting wil:
Geboren!
1 jaar!
2 jaar!
3 jaar!
4 jaar!
5 jaar!
6 jaar!

(Wat is het fijn een blog te hebben en zo af en toe nog eens door de archieven te gaan <3)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *