Magische toverboekjes: 4 tips voor Sint of Kerst

Iedereen weet ondertussen al dat wij fervente bib-bezoekers zijn. Elke woensdag trekken we er met een goedgevulde rugzak heen om na een tijdje rondneuzen de inhoud in te ruilen voor een portie vers leesplezier.

Soms zijn er echter boekjes die zo leuk zijn, dat je ze opnieuw en opnieuw wil lezen. De laatste tijd zijn we hier thuis helemaal in de ban van echte toverboekjes. Boekjes waarbij je op één of andere wijze van alles kan ontdekken. De ene keer via een app, de andere via speciale kleurlenzen die je erbij krijgt.

Hierbij onze top 3 van leuke toverboekjes op onze verlanglijst voor Sint of Kerst.

Vriendje? is een boek van uitgeverij Clavis en was onze eerste kennismaking met een magisch boek. Je kan het gewoon lezen, maar echt leuk wordt het pas als je de gratis app download en de pagina’s letterlijk tot leven laat komen. Een zalige ontdekking en een boek dat echt tot de verbeelding spreekt. Vanaf 3 jaar, maar mijn meisjes (nu al 6,5 en 8) vechten elke keer weer wie wat mag doen om het verhaal tot leven te brengen. Zalig boekje!!

Volgens hetzelfde principe is er Het uiltje en de rode bril. App downloaden en ontdekken maar! Voor kleine lezers vanaf 3 jaar.

Het magische verstoppertjesbos

Dit boek is by far ons meest favoriete boek ooit denk ik. Zo leuk, zo mooi, zo tof, zo origineel.
Blader je gewoon door het boek, dan zie je allerlei vage tekeningen in verschillende basis kleuren. Bedoeling is dat je telkens eerst door de groene, dan de blauwe en ten slotte de rode lens kijkt. De tekening is telkens begeleidt van 1 zinnetje tekst per kleur. Je kijkt je ogen uit en iedereen die hier door de lenzen kijkt, is telkens super enthousiast. Dit boek is een échte must-have en echt een super tof kado om te geven!

  

Een hele wereld ging voor ons open,want er blijken wel meer magische toverboeken te zijn.Ook dit boek staat nog hoog op onze hoge must-read lijst. Hopelijk weet de Sint ze te vinden 😉

Wat schuilt er onder mijn huid een boek volgens het principe van Het magische verstoppertjesboek, waarbij je via de drie lenzen een kijkje kan nemen onder je huid.

BewarenBewaren

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *