What about the bff’s?

Eén van de grote dilemma’s die we hadden bij de beslissingen rond het veranderen van school was: what about Jools? Laten we haar op de oude school? Waar ze goed in haar vel zat, in een toffe klas zat samen met haar BFF-vanaf-dag-1-in-de-instapklas…. Praktisch zou het alles (nog) moeilijker maken…Twee afzet plaatsen, 2 scholen met verschillende agenda’s (denk: pedagogische studiedagen, etc), 1 kind met warm-eet-optie op school en eentje zonder….Om dan nog te zwijgen over de hele impact op de zussen relatie. Als je elk op een andere school zit, heeft dat toch wel veel gevolgen.

Uiteindelijk besloten we dat ze zelf zou mogen kiezen. Ze was meteen al wat jaloers toen ze hoorde dat Ellis met een schoolbus naar school zou mogen. Bovendien wou ze toch echt wel graag samen bij haar zus blijven. Toen we in Mei een kijkje gingen nemen op de opendeurdag werd het gelukkig al snel duidelijk. “Ik wil ook op deze school komen”, zo zei ze. De groene omgeving, de prachtige speelplaats met een boomhut en bomen om in de klimmen. De moestuin en de kippen. De klassen vol knutselwerkjes, de fijne sfeer op de school.

Het grootste nadeel aan de beslissing was de bijzonder fijne en mooie vriendschap met BFF Shiloh. Er vloeiden af en toe tranen (niet alleen bij Jools, maar ook bij mij) en dus spraken we af: We gaan onze uiterste best doen om deze bijzondere vriendschap in stand te houden. Playdates, logeerpartijtjes, afspreken wanneer we kunnen.

Gisteren gingen we dus met z’n allen naar het bijzonder fijne Back 2 school evenement in Tienen. Een super gezellige namiddag met wat theater, workshops en de Tiende Academie die in een aantal korte optredens toonde wat ze er allemaal leren. De twee meisjes zagen elkaar eindelijk nog’s terug en ze kregen van mij een kadootje. Om de vriendschap te vieren maakte ik bij Smartphoto namelijk twee BFF fotoboekjes. Even bladeren door het (gigantische) archief op zoek naar alle toffe foto’s bleek het lastigste. Een hele zoektocht later smeet ik alle foto’s gewoon in een programma-tje en enkele dagen later had ik twee toffe fotoboekjes in handen. Handig compact formaat, tof bij elkaar gehouden met ringen (wat de meisjes veel toffer vinden dan een klassiek fotoboek) en bladeren maar.

De eerste foto van de twee dateert al van in de instapklas. Jools ging nog maar net naar school en na een paar dagen merkte ik dat ze altijd met eenzelfde meisje speelde. In de naopvang trok ik een slordige foto van twee kleine kuikentjes op het speeltuig. Een mooie vriendschap was geboren. Doorheen het boek zie je ze veranderen van twee verlegen kleutertjes, tot fiere, gieberende 8-jarigen. Om jaloers op te zijn eigenlijk, ik zei het hier ook al.

En blij dat ze waren, met dit verrassing kadootje. Ze bleven maar bladeren en discussiëren over welke foto nu de aller-leukste was. En lachen met zichzelf, dat ook. En dat voor 8 euro per boekje. Ik vind dat een geweldige aanrader voor iedereen met een BFF en een foto-verslaafde moeder 😉

 

 
“Welke foto is de aller-leukste?”

 

Ook zin in een BFF fotoboekje? Check snel de site, want ik zie net dat ze de zomeractie (tot 30% korting) nog verlengd hebben. Ga ervoor! Veel leuker als verjaardagskadootje toch dan het zoveelste bonnetje van de speelgoedwinkel, toch?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *