Back to school: 1 september traditie

Op 1 september zijn er twee tradities: de verplichte foto voor de voordeur én het feit dat ik die dag vrij neem op het werk. Géén mega stress op de eerste ochtend en géén naschoolse opvang. Gewoon lekker zelf de meisjes afhalen en napraten over die spannende, eerste dag. Zéker nu ze op een nieuwe school moesten starten, was het toch wel een spannende dag.

Na een moeilijk jaar vorig jaar, besloten we na veel twijfelen en piekeren en na een gesprek met CLB én de twee scholen om de knoop door te hakken en de meisjes in te schrijven in De Tinteltuin. Freinet dus. Een geweldig gezellige school met hele fijne ideeën. Een mooie, groene omgeving, een fantastische speeltuin, super gemotiveerde medewerkers en een fantastische aanpak. Onze eerste ervaringen waren al bijzonder positief. Zo mochten beide meisjes eind Juni al’s gaan kennismaken tijdens een doorschuifmomentje en alle twee kregen ze in de laatste vakantie week een persoonlijke brief in de brievenbus van hun nieuwe juf om hen te verwelkomen en warm te maken voor het nieuwe schooljaar. Hoe tof is dat?

Het schooljaar begon vol vrolijkheid en enthousiasme. Alle kinderen zaten in een grote cirkel in het buitenklasje (hoe tof is dat?!) en de juffen zongen een liedje en speelden op de ukelele. Ellis en Jools keken hun ogen uit en waren direct super op hun gemak. Een perfecte start dus. Kijk maar:

   

 

De nieuwe school ligt vlakbij één van mijn favoriete plekjes, dus na het afscheid trok ik naar Het Vinne om in alle stilte en rust te genieten van het mooie weer. Ik was er zo goed als alleen, de zon scheen, een koppel zwanen zwom sierlijke rondjes en kikkers plonsten vrolijk in het rond. Wat een prachtige plek blijft het toch. <3 <3

De kop is er af, een héél schooljaar ligt voor ons. Zo benieuwd naar wat dit schooljaar gaat geven. Fingers crosst dat Ellis eindelijk haar plek gevonden heeft en dat ze alle twee leuke, nieuwe vrienden mogen maken. Natuurlijk zetten we ook alles op alles om het contact met BFF Shiloh te behouden, maar daar vertel ik later meer over. Hebben jullie ook 1 september foto’s? Spam hier in de comments dan met de link naar jouw kinders en dan kom ik graag’s piepen!!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *