Halfoogst feest op de Stadsakker!

Gezien de tijd die we er doorbrengen en het geluk dat het ons brengt, is het eigenlijk een schande dat mijn Stadsakker hier nog maar zo weinig aandacht kreeg. Want wat is het een schot in de roos zeg.

Een groot stuk grond, vlakbij de stadskern, op wandelafstand van mijn eigen huis omgebouwd tot een heuse stadsakker. Geniaal, toch? Al sinds Mei oogsten we er onze eigen groenten en het moet gezegd: wij zijn superfans! Het hele gevoel er bij en er rond, het oogsten, het buiten zijn, de nieuwe groenten die we ontdekken, het op zoek gaan naar nieuwe recepten, koken volgens de seizoenen en de liefde voor verse groenten.

Augustus is dé oogstmaand en daarom wordt er op veel plaatsen halfoogst gevierd en ook de Stadsakker had een super fijne dag gepland. We begonnen om 12u met een potpuck. Een picknick waarbij iedereen één gerecht maakt waardoor je al snel een heerlijk buffet bij elkaar krijgt. Er was een boerenpaard met kar en vliegend tapijt, er was muziek (zelfs een echt orkest dat Vivaldi kwam spelen!!). Er waren andere kindjes en een hond die zot graag apporteerde. Wij spendeerden een hele dag in de buitenlucht en mijn meisjes waren dolgelukkig. Voor we vertrokken, plukten we nog wat groenten en framboosjes voor de komende dagen.

Echt mannekes: zo’n zelfoogst boerderij, ik kan dat zo hard aanraden! Benieuwd of jullie dat ook hebben in de buurt en of ze daar ook zoveel sociale initiatieven aankoppelen?

 

Ik maakte trouwens een quiche van koolrabi (een kleine twee uur voor het serveren geoogst op de Stadsakker) en zure appel.

Nodig:
1 rol bladerdeeg
350g koolrabi
2 friszure appels
3tl gedroogde salie
1 camenbert
4 eieren
200ml creme fraiche

Doen:
Verwam de oven voor op 190 graden en bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Schil de koolrabi, snijd hem in kleine blokjes en doe in een grote kom. Schil ook de appels, snij ze in kleine blokjes. Voeg bij de koolrabi. Schep de salie er door en kruid af met peper en zout. Leg op het bladerdeeg in de quichevorm. Snij de camembert in blokjes en leg deze er op. Klop de eieren met de crème fraiche, kruid met peper en zout en klop met een garde tot glad mengsel. Schenk over de vulling van de crèche en zet in de oven gedurende een 60 tal minuten.

Let wel: door de straffe smaak van camembert niet altijd kidsproof! Maar lekker is ie wel!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 comments

    1. Allee jong! Das onze beste ontdekking van daar! Stoof dat is wat in wat boter met peper en zout? Ik eet dat meermaals per week nu, gewoon als avondsnack! Heerlijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *