Het Kado! Tips voor trips: indoor sky diven in Charleroi

Woaaahh! Hadden wij een coole dag zeg! Jools werd acht en we zochten een cool kado. Het mocht iets speciaals zijn want het was een speciale verjaardagseditie. Het kind is niet zo materialistisch ingesteld en toen we rondliepen in een winkel op zoek naar inspiratie voor iets wat ze écht cool zou vinden, kwamen we niet verder dan wat schouder-op-haal. Een oproepje op Facebook later wisten we wat we wouden doen. Wij zouden gaan vliegen. Echt skydiven, daar zijn ze nog wat jong voor, dus werd het indoop skydiven in Charleroi. De meisjes vol spanning en nieuwsgierigheid. Ik vooral benieuwd of het in de buurt zou komen van het echte werk (wat ik ooit al’s deed toen ik als 18-jarige uit een vliegtuig sprong).

We kregen een instructievideo van 4 minuten, een woordje uitleg, een pak, oordoppen, bril en helm en voor we het wisten vloog Jools ons al voorbij. Hoppa, daar ging ze. Net zoals bij het zijlijnen in Canada geen greintje angst of twijfel. Dat verlegen meisje kan soms toch zo verrassen en stoer zijn <3 <3

Ook Ellis vloog gezwind door de lucht en dan was het aan mij. Zalige ervaring, kriebels in de buik, sensatie in het hoofd. Super toffe ervaring. Niet helemaal hetzelfde als een echte sprong, maar toch wel pretty cool. Misschien zelfs nog beter, want het is bijna dezelfde sensatie, maar dan zonder de doodsangst 😉

In ieder geval: wij kunnen deze coole activiteit alleen maar aanraden, voor groot en klein! Jools en Ellis waren zeker niet de enige kinderen, want ook in de andere groepen zaten telkens twee tot drie kinderen. De enige beperking die zij stellen is dat je geen schouderproblemen mag gehad hebben in het verleden (bijv: schouder uit de kom gehad ooit). Verder kan iedereen het doen, vanaf 4 jaar al zelfs.

Place to be: Air Space in Charleroi waar je kan kiezen voor een ontdekkingspakket voor volwassenen (59 euro) of een kinderpakket (voor 49 euro).

     

1 comment

  1. Toeval dat dat bij ons ook op de planning staat 🙂 Tof dat het heel goed is meegevallen ! Ik denk wel dat mijn dochter (de jongste) het niet gaat durven…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *