Tips voor Trips: buitenhotel De vreemde Vogel in Nederland

Na mijn ongelooflijk coole verblijf in Londen (daarover later trouwens nog wat meer), was het tijd voor wat rust en ontspanning. In Londen deden we heel veel kilometers, dus kwam het eigenlijk goed uit dat ik een dagje later al richting De Vreemde Vogel mocht vertrekken. De Vreemde vogel is een buitenhotel en eigenlijk komt het er op neer dat je logeert in een unieke verblijfplaats en ‘s morgens mag aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje. Je slaapt hier niet in een tentje of een gewone bungalow. Neen, de Vreemde Vogels zijn stuk voor stuk originele slaapplekjes. Wij kozen voor de Space Mees: een container omgebouwd tot slaapplek, met douche en wc en aansluitend een echte rakket waarin de kinderen slapen. Super cool dus! Zeker wanneer bij aankomst bleek dat er een echt ruimtepak aan de kapstok hing én er een super cool planetenboek op het kindertafeltje lag. Ellis- onze huis experts in ruimte en zonnestelsel was alvast in haar nopjes. Andere plekjes zijn een écht vliegtuig of zelfs een écht vogelhuis. Super origineel en cool dus!!

Wij gingen vooral voor “heel veel niets doen” en dat is bijzonder goed geslaagd. Op het domein vlak naast onze Space Mees zit er een fijn klauterpad in de bossen en hier en daar zitten leuke speelhoekjes verstopt. Er zijn dieren die de kinderen ‘s morgens en ‘s avonds mee mogen verzorgen en bij het caféétje was er ook nog een zandbak en schommelhoekje.Ideaal om zelf veel te chillen en de kinderen gewoon hun ding te laten doen dus.

Het enige nadeel vonden wij het gebrek aan keukentje in de Space Mees en het feit dat het tuincafé enkel ‘s morgens open was omdat de zomervakantie in Nederland een weekje later begint. Heel spijtig, want op zondag was het café wel open voor een proefdiner en daar kregen we een super lekker (en mooi) driegangenmenu voorgeschoteld. Door het gebrek aan restaurant én eigen keukentje waren we dus genoodzaakt elke maaltijd uit eten te gaan en die kosten lopen wel op natuurlijk. Gelukkig is er wel een Albert Heijn en Aldi vlakbij, dus wij kochten meestal ‘s avonds wat pistolets en een grote pot choco. Niet gezond, maar groot feest voor de kinderen. Het ontbijtbuffetje was heel erg lekker. We aten er elke dag boerenbrood en dat was het lekkerste brood dat ik al ooit in mijn leven at, samen met de eitjes die de kinderen de dag ervoor zelf uit het kippenhok hadden gehaald. It doesnt get any better then this, toch?

Maar kijk vooral zelf mee naar deze leuke locatie:

Onze Space Mees:

Zalig plekje bij het tuincafé om ‘s morgens rustig wakker te worden:

 

Elke dag checkten de kinderen het weer, met het Vreemde Vogel Weer-Steen-tion. Super simpel, maar ongelooflijk grappig vonden ze dit.

‘S avonds maakten ze mee het eten klaar voor de geiten en schapen en haalden ze verse eitjes uit het kippenhok:

  

Het tuincafé zelf is super leuk ingericht, tikje retro meets beachy, meets hip en gezellig.

     ;;;

 

Als kers op de taart stond ik de laatste avond plots ook nog oog in oog met een super schattige vos. Ik zat in stilte in een ligstoel te lezen toen ie plots uit het bosje gehuppeld kwam. Hij had mij duidelijk niet gezien en we schrokken beiden. Hij keek me even aan en wandelde dan rustig voort. Ik zag hem richting kippenhok gaan en toen ik hem achterna ging, bleek hij daar voor het  hok verlekkerd naar de kippen te kijken. Gelukkig zaten ze veilig en wel in hun hok en dus droop ie maar af. Een prachtige ervaring, zo blij dat ik dit kon meemaken. <3 En zo won De Vreemde Vogel dus helemaal mijn hart.

Voor wie op zoek is naar een iets actievere vakantie: geen nood: er zijn ook enkele leuke uitstapmogelijkheden in de buurt, wij deden er twee héle fijne die ik morgen hier zal delen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *