Tip voor een leuk speurtocht verjaardagsfeestje!

Vorig week was Jools fake jarig op school, zo gaat dat met zomerkindjes. Ze trakteerde met koekjesstaart en in het weekend vierde ze met een hoopje vriendinnen. Dit jaar kozen we voor een feestje op het Vianderdomein in Tienen. Verzamelen in de speeltuin en daarna een heuse speurtocht op het hele domein. Sinds de vernieuwing vorig jaar is de Viander een echte toplocatie geworden. Meerdere speeltuinen, een soort van blote voetenpad, een buitenklasje, een insectenhotel…Je kijkt er je ogen uit.

Via de site van 4tot12 gingen we op zoek naar een leuk thema voor onze speurtocht. Uit de categorie 7-9 jaar koos Jools voor Magische Merel een speurtocht waarbij de kinderen moeten leren toveren door op zoek te gaan naar aanwijzingen in enveloppen. Het spel start met een online videoboodschap die hun vertelt wat het probleem is. Aan de hand van een kaart, leggen ze een parcours af en gaan ze op zoek naar de volgende hint. Op het einde drinken ze een zelf gemaakt toverdrankje en spreken een toverspreuk uit. Op de website zien ze dan of het gelukt is of niet.

Het pakket dat je koopt bevat uitnodigingen, uitdeelzakjes (die je zelf met iets vult), enveloppen, hints, diploma’s….

Hoewel deze 8-jarigen zich midden in de aangewezen leeftijdscategorie bevonden, zou ik het toch voor iets oudere kinderen aanraden. Enkele kinderen vonden de tocht iets te lang en de opdrachten soms iets te moeilijk om echt in grote groep uit te voeren. Ofwel was onze route gewoon een beetje te lang?

Toch zijn we enorm enthousiast over dit concept. Lekker compleet, tof dat alles in één thema is en leuke, actieve bezigheid. Het was het eerste feestje waarbij ik geen enkele keer dacht: is het einde al nabij 😉 De tijd vloog. Wel mag je de voorbereidingstijd niet onderschatten. Je moet de route op voorhand echt helemaal uitstippelen, want je moet zelf een kaart uittekenen die de kinderen kunnen gaan gebruiken. Op de kaart duid je aan waar ze een volgende hint moeten gaan zoeken.

De site biedt verschillende pakketen en thema’s aan, verdeeld in verschillende leeftijdscategorie van 4 tem 12 jaar. Een aanrader dus! En voor mensen uit de buurt: de Viander is de ideale locatie voor een tof verjaardagsfeest. Met of zonder speurtocht, de kinderen amuseren zich er rot!

Kijk zelf maar:

Online filmpje bekijken:

Takenlijstje verdelen:

 

Ready, set, go:

 

Hints zoeken en opdrachten uitvoeren:

Toverdrankje maken en de toverspreuk uitspreken:

En natuurlijk: veel snoepen en zingen voor de jarige!

Eigenlijk had ik ook gewoon kort kunnen gaan voor #topdag

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *