Momenteel…over veel lezen, de Stadsakker, The Gatsby en de zomer!

Lezen:
Lezen, tegenwoordig mijn voornaamste bezigheid op vrije momentjes. Het ene boek uit lezen en meteen in een ander duiken. Zalig gewoon. Waar ik in het begin van het jaar helemaal verslingerd was aan mijn e-reader (makkelijk tijdens onze reis), ben ik nu weer volledig in de ban van echte, papieren boeken. Elke week haal ik een vers stapeltje in de bib en dan lezen maar. De tv staat meer avonden uit dan aan. I love it. Zo erg zelfs, dat ik overweeg mijn kabelabonnement op te zeggen (maar hoe moet dat dan met De Mol?!).


Zware aanrader trouwens, dat boek over het leven van Walter White Bryan Cranston. Zeker voor fans van Breaking Bad.

Zomeren:
Wat een weer! I love it. Het enige moment dat je mij kan betrappen op “het is zo warm” mopperen is op het werk, waar we zonder airco in een ruimte van minstens 35 graden zitten. Niet zo productief. Zweet ende puf dus. Thuis en op vrije momenten geniet ik wel met volle teugen. Hoe warmer, hoe liever. Zéker nu we in blijde verwachting zijn van een nieuw, groot zwembad. In afwachting spendeerden we al enkele zeer aangename namiddagen op onze zomer 2017 hotspot. Vorig jaar ontdekt, maar nog steeds een toppertje.

Vakantie:
Ook wat betreft vakantie, ben ik volop in aftelmodus. Ik begin volgende week met een tripje naar Londen (London baby!!!). De eerste twee dagen met mijn beste vriend van de studentenjaren op kot in Gent, de laatste dagen vervoeg ik mijn moeder en zus. Op donderdag gaan we samen naar één van de laatste optredens van Adele haar grote wereldtour. Zaterdagavond kom ik terug thuis om dan op zondag mijn kinderen en moeder in te laden, richting Nederland. Ze verwachten ons daar in het buitenhotel De Vreemde Vogel alwaar we zullen logeren in de Space Mees rakket. Voor Jools en Ellis meteen een hoogtepunt. Ik kijk vooral uit naar het zonnige terras met LP speler én de activiteiten op de boerderij. Een paar dagen na thuiskomt, is het tijd voor Jools’ grote verjaardagsfeest. En nog een beetje later plan ik een weekje staycation waarin ik de meisjes beloofde dat we een nachtje gaan kamperen in eigen tuin. Ik moet alleen nog op zoek naar een tent (tips iemand?). En alsof dat nog niet genoeg was, trekken we in Augustus nog een weekje richting Frankrijk. Denk: Bretagne, zwembaden, zon, rust en veel boeken lezen. Of vooral: ARE WE THERE YET?!

 

Boeren:
Een ander hoogtepunt in ons leven is de komst van de Tiense Stadsakker. Ik was al langer op zoek naar een zelfplukboerderij en plots kwam er dus eentje vlakbij huis. Een prachtige akker, een top initiatief. Er wordt niet alleen gezaaid en geoogst, er gebeurd zoveel meer! Bedoeling is om van de Stadsakker een echte ontmoetingsplek te creeëren met allerlei fijne activiteiten. Zo worden er morgen bijvoorbeeld allerlei yogasessies gegeven in het kader van de internationale dag van de yoga. Hoe cool is dat? Wij trekken er graag naar toe met de fiets. We oogsten wat te oogsten valt en af en toe chillen we nog wat in het gras. We ontdekten er koolrabi en zijn sindsdien verslaafd aan de geniaal simpele snack van koolrabi in boter aangestoomd, afgekruid met peper en zout. MMMM, moet je echt eens proberen!

 

Healthy Food
Ook op healthy food vlak zijn we weer goed bezig hier. Met dank aan enkele fijne nieuwe kookboeken is er inspiratie genoeg en wordt er weer volop geëxperimenteerd met gezonde, lekker receptjes. Een toppertje met dit warme weer is bijvoorbeeld dit recept voor een lekker verfrissende maar vooral gezonde stracciatella. Heerlijk gewoon!

Culinair:
Ook op dat vlak zijn we hier verwend in Tienen. Dankzij de opening van het hippe, mooie en vooral enorm lekkere restaurant The Gatsby kan je ook culinair echt aan je trekken komen. Mag het eens een beetje meer zijn? Of wil je eens totaal verrast worden door smaken en combinaties die je nooit eerder at? Ga er dan heen! Wij waren echt onder de indruk!

En in Leuven geraakte ik eindelijk eens in de hipster koffie bar “Koffie En Staal” voor een fijne verjaardagsbrunch met een vriedin. Hartjes voor mega chille zaterdagen die starten met een uitgebreid ontbijt.

Bloomon:
Het is gebeurd, ik ben gezwicht. Ik was al langer fan van de boeketten van Bloomon, maar ik durfde de stap niet zetten door het ruime leveringmoment. Tot ik van mijn topcollega’s een bon kreeg, goed voor enkele boeketen. Hoe blij was ik?! Ondertussen is m’n eerste boekt (na ruim twee weken) echt helemaal uitgebloeid en wauw, wat was dat zeg? Wat een bloemenspektakel? Ik wist zelfs niet dat er bloemen bestonden die zo’n zotte show konden geven. Bloemen die op dag 1 een bol zijn en zich op dag 3 plots tot een gigantisch grote roze bloem ontpoppen om dan nog een paar dagen later plots spierwit te zijn. Wij genoten echt elke dag van de prachtige bloemen en ik tel al af naar mijn volgende levering.

Vijf blogposts in één dus eigenlijk, maar zo zijn we weer in gang geschoten.
En hoe is t met u? Nog nieuws?

6 comments

  1. Wij gaan 2e helft augustus en bretagne is een grote kanshebber. En vermits jij altijd zo’n coole adresjes vind. Ben ik wel benieuwd. Ook mooie plek waar je nu in Nederland bent! Wauw

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *