3 Lekkere brunch receptjes

Oh dat zomerweer! Wat een heerlijkheid. Al helemaal omdat ik met één dagje vakantie vijf dagen thuis kon zijn. Er zijn ergere manieren om uw verjaardag te vieren, toch?

Op het programma stond een brunch en wandeling op Connecterra (stond al lang op de wishlist), een dagje sauna (heerlijk in de hangmat schillen en afkoelen in het koude bad, zalig!!), een restaurant en cinema date in Leuven en verder: lekker veel lummelen, lezen, schillen en rondhangen. I love it.

Voor m’n brunch ging ik alweer op zoek naar enkele speciale receptjes en net als vorig jaar vond ik een paar toppertjes op de site van Albert Heijn. Ik deel mijn favorieten hier.

Wentelteefjes in muffinvorm
Nodig voor 4 personen:
2 eieren
50 ml melk
snufje zout
125g frambozen
8 sneetjes toastbrood
Chocolade
slagroom
verse munt blaadjes

Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren en de melk los in een diep bord met een snufje zout. Snij de frambozen in tweeën en snij de korsten van het toastbrood. Snij de boterhammen in tweeën en leg de twee helften naast elkaar maar met een halve centimeter overlap. Rol met een deegroller even over de overlap aan de boven en benedenkant zodat ze weer aan elkaar gaan plakken. Haal het brood door het eieren/melk mengsel en leg op een snijplank. Leg onderaan wat chocolade en verdeel vier halve frambozen over het brood. Laat de puntjes wat uitsteken aan één kant. Rol het brood wat op (ziet er niet altijd even mooi uit, maar dat maakt niet echt uit). Prop gewoon het broodje in een muffinvorm en herhaal de rest voor meerdere muffins. Bak in de oven gedurende een 12-tal minuten. Serveer met wat slagroom en leg er enkele muntblaadjes op. Heerlijk!!!

Ontbijtquiche van brood, spek en ei
Nodig (8 stuks):
50g boter
8 sneetjes toastbrood
8 plakjes ontbijtspek
8 eieren
eventueel: tuinkers

Doen:
Verwarm de oven voor op 175graden. Smelt de boter in de steelpan en snij ondertussen de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met een deegroller. Besmeer het brood aan één kant met de boter. Duw de boterhammen met de beboterde kant naar onder in de vakjes van een muffinvorm. Duw stevig aan zodat er een ruim broodbakje ontstaat. Leg de spek rondom tegen de binnenkant van het broodbakje en breek een eitje in het bakje. Bak een 18-tal minuten tot het knapperig is en het eiwit gestold is. Kruid af met peper en garneer eventueel nog met wat tuinkers.

Open sandwich met appel, kaneel en amandel
Nodig:
4 sneetjes smeltbrood
3 appels
1 el boter
1tl kaneel
2 el honing
2 el geroosterde amandelen (of gewoon amandelschilfers)

Doen:
Rooster de sneetjes brood. Snij de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snij de kwarten in dunne partjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appeltjes 3 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg de kaneel en honing toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Beleg het brood met de appelschijfjes. Hak de amandelen grof en verdeel over de broodjes. Besprenkel met nog wat honing.

Aangezien veel van deze receptjes wel a la minute moeten gemaakt/ afgewerkt worden, was er niet veel tijd en zin voor foto’s. Maar geloof me: het zag er allemaal geweldig uit en het smaakte nog beter! Daarnaast gingen we voor pistolets, veel vers fruit, granola, yoghurt, avocado met zalm en tomaatjes en een suikerbroodje van de lekkerste bakker van het land. Jun! Eigelijk is brunchen toch het fijnste wat er is, niet?

Wie nog meer inspiratie zoekt, kan terecht op de site van Albert Heijn. Elk gerechtje dat ik daar al probeerde, bleek een succes!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *