Leuke shoppingtips voor een weekendje Gent

Afgelopen weekend ging ik een weekendje terug naar mijn grote, oude liefde: stad Gent. Ik woonde er 8 zalige jaren (waar ik soms nog met heimwee aan terug denk).
Op de planning: chillen, genieten, wat winkelen, lekkere koffie drinken en vooral enkele specifieke adresjes opzoeken. Ik wou eens iets anders dan gewoon de Veldstraat en ik moet zeggen, we zijn daar ontzettend in geslaagd. De leukste plekjes, deel ik graag met jullie. Misschien kennen jullie ze al, maar enkele mensen zullen hier zeker nog wel iets nieuws kunnen ontdekken denk ik.

We beginnen met een winkeltje dat veel mensen al wel zullen kennen. Ik zag het hier en daar al online verschijnen, maar was er helaas nog nooit geraakt. Toch stond het al lang op de wishlist en ik was super blij dat het eindelijk lukte. Helen B is een creatieve duizendpoot die vanalles maakt, van papierwaren, tot donsovertrekken en vooral: prachtig porseleinen servies. Ohhh dat servies <3. Spaarde ik al niet 2 reeksen van het retro Boch servies, ik kocht mij alles van Helen B. Speels, tof, mooi, aangenaam in de hand. Om blij van te worden. En dat is ook hoe je haar eigen winkeltje kan omschrijven. In de winkel kan je terecht voor leuke sieraden, kaarten, posters, badges, magneetjes, papierwaren en nog meer leuks. Wij troffen er haar man achter de kassa en hij was de vriendelijkheid zelve. We kochten een paar toffe spulletjes en kregen nog een fijne tip mee voor een andere winkel, maar daar over later meer.

Helen B & vrienden- Bij Sint-Jacobs 7, Gent

Het volgende leuke adresje is er eentje van een winkel die ik dit weekend voor het eerst ontdekte. We waren eigenlijk op weg naar de winkel die meneer Helen B ons had aangeraden en zagen plots een etalage die mijn aandacht trok. Hmm, dat zag er iets speciaals uit. Het tijdreisbureau is een winkel vol antiek, design en vintage spullen. Je vind er een aantal curiosa (wat dacht u van een opgezette pinguin? Of misschien was je nog op zoek naar een kermis karretje?) aangevuld met LP’s, vintage spullen en andere hebbedingen. Helaas kent de mens zijn prijzen, dus wie hier iets op de kop wilt tikken, moet er wel wat euro’s voor over hebben. Ideaal wel voor wie op zoek is naar een ideale eyecatcher om zijn interieur te vervolledigen.

Het Tijdreisbureau- Ottogracht 35-37, Gent

 

En toen kwamen we bij de winkel die ons getipt werd: L’amuzette. Op het bord voor de deur lazen we: Design, Lifestyle, Gifts, lunch, Coffe & pie en zelfs Bed & breakfast. Klinkt goed, toch? We waren meteen verbaasd over het mooie pand. Er straalde meteen een ongelooflijke gezelligheid af. In de winkel alweer een aanbod fijne spulletjes van kinderspul, speelgoed en kinderboeken tot kookboeken enzo. Ideaal voor wie op zoek is naar een kadootje (voor zichzelf ;-)) Ik kocht een kadootje voor de dochters en ik scoorde enorm! Wonderbaarlijke feiten over dieren is écht een leuk boek voor nieuwsgierige kinderen. Ellis vindt zo’n weetjes super tof en vertelt ze door aan iedereen die het horen wilt. Wie zelf is wilt gaan rondsnuisteren, kan terecht bij:

L’Amuzette- Krommewal 2 in Gent
(en er is er ook eentje in Knokke- Albertlaan 25)

 

Al helemaal blij vervolgden we onze route richting Dampoortstraat. Op het verjaardagsfeest van een vriendin kreeg ik een tip over een vreemd winkeltje vol retro spullen “waar ze vooral veel servies verkochten”. Mijn hart ging meteen sneller slaan aangezien ik een fervente verzamelaar ben van het pastel Boch servies. Het wordt echter elk jaar moeilijker om er stukken van op de kop te tikken in een kringwinkel, dus vol verwachting klopte mijn hartje. Zouden ze daar iets hebben van mijn geliefde servies? Little did i know….toen ik de winkel binnenkwam kon ik mijn ogen niet geloven. Rekken en rekken vol, van onder tot boven. Pastel in alle vormen en kleuren en maten. Ik was gewoon in een pastel paradijs terecht gekomen. Ik moest mij zo hard inhouden (of dat probeerde ik toch). Hier kom ik vanaf nu élke keer naar toe en wie mij wilt verrassen met een kadootje: eén adres: Burkelbloem in Gent, is tha place to be. De verkoopster is super lief, geduldig én behulpzaam en in haar brocantewinkel verkoopt ze kleine huisraad, oud glaswerk en andere vintage decoratie. Vanaf nu mijn lievelingswinkel, by far! <3

Burkelbloem- Dampoortstraat 92, Gent

  

Toen ik helemaal shop voldaan was, stak er plots een goestingske op en net toen ik de woorden “zullen we anders even ergens iets kleins eten” liepen we voorbij Amelie & Moi. Een plek die al op vele blogs vermeld werd en vooral: waar we lekkere taart in de toog zagen staan. Extra blij was ik toen bleek dat die taarten van Madam Bakster bleken te zijn. Taarten die al lang op mijn healthy foodie wish list stonden, dus hoera, daar gingen we. Amelie & moi zelf is een geweldig leuk concept voor mensen met kleine kinderen. Ik was op stap zonder koters, en pas ook niet meteen meer in de doelgroep, maar ook ik voelde mij thuis. Ik zakte heerlijk weg op de zalige kussens-bank en genoot van de lekkerste taart in tijden. Niet te geloven dat een vegan, guiltfree taart zo lekker en fijn van structuur kan zijn. Wauw. Ik ben fan en het bakboek van Madam Bakster staat meteen ook op mijn Bday wishlist. Maar dus, wie graag met kleine kinders willen chillen op café of wie gewoon even wilt genieten van een gezond stukje taart: één adres:

Amelie & moi- Steendam 74-76, Gent

Al deze winkels zijn, met een beetje speurwerk, mooi te combineren in één leuke wandeltocht door stad Gent. Wij deden ze allemaal op één namiddag.
Wie nog tips in hetzelfde genre heeft: u weet mij te vinden in de comments. Deal?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *