De communiekwestie

8 jaar wordt ze al binnenkort, mijn eerstgeboorne. Niet te geloven gewoon.
Het einde van het tweede leerjaar in zicht en dus was er dit jaar de communiekwestie. Hoewel, kwestie. Veel gedoe is er daar hier niet over eigenlijk. Sowieso vanop school niet en al helemaal hier niet. Iedereen doet wat hij wilt, maar ik vind zo’n communie compleet achterhaald en op dat vlak was er dus geen seconde twijfel. Een communie ging Jools niet doen. Een lentefeest of groei feest leek mij nog tof, als er dan een plan of idee achter zat. Zoals bij haar bijvoorbeeld. Maar ook daar was er eigenlijk weinig inspiratie en al helemaal geen initiatief van uit de school of oudergroepjes. Geen groeifeest dus.

Maar toch…het kind wordt toch maar 8 jaar dit jaar. Een belangrijke mijlpaal in een kinder/mensen leven. Echt geen klein kind meer, de eerste stappen naar een “groot meisje”. Een meisje dat plots al’s alleen thuis mag blijven en later op mag blijven. Een meisje met eigen vriendinnetjes dat steeds beter leert hoe het hier werkt allemaal. Met vallen en opstaan. Met de enige dag meer enthousiasme dan de andere. Met steeds meer waarden en normen. Een eigen karakter. Dat mag gevierd worden.

En dus werd het een groot verjaardagsfeest. Aan het begin van de zomer, op haar geboortedag. 9 juli 2017 vieren wij dus feest. In een zaaltje aan een bos. Met iedereen die ons lief is. Met hopelijk wat zon en mooie woorden en veel liefde. Liefde voor dat zalige meisje die ik vol trots mijn dochter mag noemen. Een écht feest dus. Met een uitnodiging.

   

Zie hoe schoon? Dat marginale muurtje in onze tuin bleek plots de perfecte achtergrond voor een coole fotoshoot. Op een paar minuten koos ik een sjabloontje, selecteerde wat foto’s, en hup, onze uitnodiging was klaar. Super fier is ze. Wat zijn ze mooi! Het feest is dus nu officieel ingezet voor ons. Kaartjes plooien, adressen invullen en wachten op antwoord. Haar nieuwe jurk ligt al klaar. Vol ongeduld telt ze de dagen af. 9 juli 2017, dat wordt gewoon een topdag! <3

Voor wie ook zo’n prachtige kaartjes wilt: ik kan Smartphoto écht aanraden. In geen tijd gemaakt, snel geleverd en ongelooflijk schone kwaliteit. Wij betaalden voor 25 kaartjes 69 euro, en kregen daarvoor kaartjes met een extra glitter in het papier (belangrijk voor de 8-jarige!) en mooie lila envelopjes voor een extra feestelijk effect. Ik weet niet meer wie mij de Smartphoto tip gaf, maar bedankt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *