Heerlijk en licht: courgette met Parmezaanse kaas

Het zou het meest gepinde light receptje zijn op Pinterest, maar ik vond het in een tijdschrift.

Slechts een paar minuten werk, maar echt héél lekker: courgette met parmezaan en kruiden. Wij aten het als avondsnack, samen met wat gegrilde asperges, wat sla en een tomaatje. Heerlijk gewoon en een makkelijke manier om weer wat extra groentes binnen te spelen!

Nodig:
Courgette
8 el parmezaan
1/2tl tijm
1/2tl oregano
1/2 tl basilicum
1/4 tl knoflookpoeder

Doen:
Verwarm de oven op 180 graden. Meng 8 el Parmezaan met de tijm, oregano, basilicum en knoflookpoeder in een kom. Snij de courgettes in de lengte in 4 lange repen en breng op smaak met peper en zout. Smeer ze in met wat olijfolie en leg het kaas-kruidenmengsel er op. Zet 15 minuten in de oven en daarna nog 2 minuutjes onder de gril. Smullen maar!!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *