Het moet niet altijd gezond zijn: chocotoff cake recept!

Ja, er rollen hier vooral gezonde baksels uit de oven tegenwoordig, maar af en toe eens goed zondigen moet ook kunnen natuurlijk.

Dus na de wekelijkse baksessie voor gezonde granola en een bananenbrood had ik ineens een vieze goesting toen ik een recept zag voorbij komen op de Facebook pagina van Flair. Een recept voor een chocotoff cake. En aangezien ik hier nog een zak chocotoffs had liggen die maar niet op geraakte, ging ik er voor. Het resultaat is getest én goedgekeurd. Maar gezond, neen dat is het zeker niet, maar laat dat u vooral niet tegenhouden.

Op zoek naar een zoete zonde? Go for it!

Nodig:
20 chocotoffs
100ml melk
3 eieren
150g bloemsuiker
150g bloem
Half pakje bakpoeder
snuifje zout
150g gesmolten boter

Doen:
Breek de eieren in de keukenmachine en klop luchtig op. Voeg de bloemsuiker toe en mix verder. Smelt ondertussen de chocotoffs in de melk en voeg dit dan toe aan het geheel. Smelt de boter en voeg toe, samen met een snuifje zout, het bakpoeder en de bloem. Giet het beslag in een cakevorm (die je eerst met boter en bloem insmeerde) en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Snij 4 chocotoffs in twee en duw die stukjes boven in de cake. Zet nog’s 25 minuten in de oven en geniet van de heerlijke geuren!

Smakelijk!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *