Tips voor trips: mini luxe camping L’escargot in Theux

Afgelopen (extra lange) weekend sprong ik vrijdag met mijn zus de auto in om samen met de meisjes een weekend te gaan kamperen. Afin…. hoewel wij grote fan zijn van campings en het outdoor leven zijn we minder fan van tentjes, nachtelijke koude en te dunne slaapmatjes. Ge krijgt mij overal mee naar toe, maar er moet wel een echt bed klaarstaan. Glampen (glamoureus kamperen), dat werd het dus!

Al moet je je van dat glamoureus nu ook weer niet té veel voorstellen. Wij kozen voor een cottage en kregen daarvoor een mini huisje met een wc, twee kleine slaapkamers, een living en keuken en badkamer (met heerlijke douche). En vooral de eerste avond belangrijk: verwarming!

We trokken naar camping L’escargot in Theux. Een klein stadje, vlakbij Spa. De camping zelf is een echte aanrader voor wie houdt van rust op de camping en een massa leuke uitstapjes vlakbij. L’escargot ligt op een toplocatie: rustig en mooi in een prachtige omgeving en tal van uitstapjes vlakbij.

 

Vlakbij Forestia bijvoorbeeld, het park waar we vorig jaar al eens een topdag hadden. Vlakbij Spa dus ook (waar je op zondag altijd naar de rommelmarkt kan). Op een kwartiertje rijden, bezoek je het safari park Monde Sauvage, waar je de giraffen gewoon kan aaien en waar de kinderen een ritje op een dromedaris kunnen doen.

Ideaal ook voor wandelliefhebbers want in de buurt zijn er heel wat prachtige wandelingen, sommige zelfs rechtstreeks vanop de camping Wij kozen voor iets wat al jaren op m’n wishlist stond, namelijk de Ninglinspo. Een ongelooflijk bijzondere plek. Zo mooi, zo tof, zo zalig! De beek volgt een kronkelig parcours van zo’n 3,5 kilometer. Prachtige natuur, zalige wandeling. De kinderen in de rivier, wij er langs, op het wandelpad. Het bos en de rivier vormden voor de kinderen één parcours, één decor en samen klauterden, klommen, sprongen en stapten ze terwijl ze een heel verhaal verzonnen en liedjes zongen. Op bepaalde stukken waanden we ons zo terug in Australië.  Grote aanrader en héél fijn ook als daguitstap en al zeker op een warme zomerdag. Wij gaan zéker nog’s terug.

     

Op de camping zelf is het ook tof. Hoewel hun voornaamste doelgroep eerder mensen zijn die op zoek zijn naar rust, zijn kinderen ook zeker welkom. Jools en Ellis sliepen in een schattig kamertje met vrolijk gedekte bedden, ze speelden heerlijk op ons eigen grasveldje voor onze cottage én genoten van de klein, maar fijne speeltuin bij de ingang van de camping.

Vier dagen, drie nachten, maar wij hadden het gevoel een hele week op vakantie geweest te zijn. Zo’n lang weekendje weg, ik ga dat meer inplannen. Wat een zaligheid!! Turnoefeningen in de tuin, kronen maken van kleefkruid en bloemen plukken. Mijn buitenkinders genoten zo hard!

2 comments

  1. Moh, kan je in Le Monde Sauvage ritjes op kamelen maken? da’s me ontgaan. We hadden vorig jaar nochtans een abonnement (2 bezoeken gedaan). Nu ja, ons kindjes zijn te klein om dat te doen.
    Het vervelende aan Le Monde Sauvage is dat iedereen moet betalen aan kiosk langs de baan wat tijd inneemt en pas daarna kan je de parking op. Gevolg: op een drukke dag is het anderhalf u aanschuiven op die laatste km tussen de velden in Aywelle. Ugh. (en met een abonnement sta je gewoon mee in de file want je kan geen kant meer op).

    Van die Ninglinspo wandeling heb ik al een paar keer gehoord. Dat moet ik onthouden.

  2. @goofball: ja die staan zo naast de parking, links van de ingang. Wij hadden ongelooflijk veel geluk: er was amper volk, we zaten bijna overal alleen. Heel fijne dag gehad dus!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *