Recept: heerlijke havermout-amandelkoekjes

Wooch! Ge knippert eens en zo is er plots twee maand blogstilte gepasseerd en het duurde zelfs even eer ge het door had. Toch?

Zo gaat dat dan als er van alles aan de hand is en de dagen en weken voorbij vliegen. Officieel een nieuwe functie op het werk bijvoorbeeld (druk, veel bijleren, leuk!), officieel een nieuwe hobby (pianoles, elke maandagavond: super tof, zwaar concentreren, hersenen horen kraken en leeg hoofd achteraf: aanrader!) en dan nog van alles waar ik hier nog niet echt over kan uitweiden.

Maar stoppen? Neen hoor. No way. Never. Zoals gezegd in mijn eigen regeltjes: soms is het hier druk, soms niet. Dat mag. Dus hier ben ik dus terug en ik maak het goed met een super gemakkelijk receptje voor super lekkere (iets gezondere) koeken. Ik noem ze: havermout-amandelkoeken.

Nodig voor 8-tal koeken:
60g volkoren meel (bijv: havermeel of speltmeel)
60g amandelmeel
1tl bakpoeder
80 ml kokosolie
80g kokosbloesemsuiker
1 groot ei
1tl vanille extract
60g havermout
60g amandelen (grof gehakt)

Doen:
Verwarm de oven voor op 80 graden. Meng in een kleine mengkom het volkoren meel met het amandelmeel en het bakpoeder. Neem een grotere kom en meng daar de olie, suiker, het ei en de vanille goed door elkaar. Voeg toe aan het bloem mengsel en roer stevig. Voeg tenslotte de amandelen en de havermout toe en roer nog een laatste keer. Neem twee soeplepels en maak hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet een 20-tal minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen op de bakplaat. Super lekker, zeker als je even flink gewacht hebt en ze dan opeet terwijl ze stiekem nog een klein beetje warm zijn. MMMM!

Smakelijk!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *