Hemels lekkere dessertpizza met witte chocolade en rode vruchten

MMM! Het moet niet altijd gezond zijn. Soms wilt een mens al is goed zondigen en dan heb ik hier het perfecte receptje.

Want eindelijk is het mij gelukt: zelf een dessert pizza maken! Zo’n pizza stond al een paar jaar op mijn foodie wish list, maar om de één of andere reden kwam het er nooit van (buiten die ene mislukte poging ooit eens). Meer nog: ik had er nog nooit eentje gegeten, maar het idee fascineerde mij. En toen kwamen we een heerlijke dessert pizza tegen in ons restaurantje in Sydney en ik was meteen verkocht. Heerlijk was het en nu ik een beter idee had van hoe zo’n pizza kon zijn, ging ik gewoon aan het improviseren, met dit heerlijke resultaat.

Bij Jools en Ellis viel het alvast mega in de smaak: “mmm, ik wist niet dat chocolade zo goed samen ging met rode vruchten” en zelfs: “mama, ga je dit receptje ergens opschrijven zodat ik het later ook kan maken met mijn kinderen”, vroeg Ellis. En hoe zou ik dat nu kunnen weigeren?! <3 <3

Dus voilà, bij deze: het recept, voor mijn eigen kleinkinderen (mihihi)

Nodig:
1 kant en klaar pizzadeeg
Choco
Rode vruchten (bessen en frambozen)
witte chocolade
amandelen
honing

Doen:
Rol het deeg een beetje extra uit zodat het goed dun is. Smeer in met choco en beleg rijkelijk met rode vruchten. Snij de chocolade en de amandelen fijn en strooi over de rode vruchten. Werk af met wat honing. Zet vervolgens een 8 a 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Smullen maar!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *