De ideale soundtrack

Hebt ge dat ook? Dat bij bepaalde situaties, bepaalde soort muziek hoort.
Of dat ge bepaalde muziek alleen op dat ene soort moment speelt?

Op Zaterdag is het aan Eels, Jack Johnson, Skunk Anansie en alle andere dingen die ik gewoon graag hoor.

Op zondag zijn het bijvoorbeeld LP’s uit mijn kindertijd: Kinderen voor Kinderen, Stekelbees of het Zinkbeest. Kent ge dat? Het Oinkbeest? Een muzikaal sprookje, uitgebracht op LP in 1972. Super mooi en een echte aanrader voor kinderen. Je kan het oa vinden op YouTube.

Op Woensdag voormiddag zijn het gênante dingen zoals: LP’s van The Sound of Music, Grease of die eerste van Clouseau. Of gewoon nostalgische muziek zoals Marvin Gaye, Bob Marley of Doe Maar.

‘s Morgens in de file, op weg naar het werk, is het ska en punk. Snoeihard en meebrullen.
Van de Heideroosjes, Mad Caddies en Reel Big Fish. Liefst één of ander live cd.

Als ik boos ben, kunnen het maar twee liedjes zijn. Op repeat.
Zo luid als mijn radio het mogelijk kan uithouden.
Deze en deze. De eerste luisterde ik vroeger altijd naar met mijn zus.
Lucht op, toch?

En ‘s nachts of in het donker in de auto luister ik plots graag naar Busta Rhymes. Of sinds kort een nieuwe favoriet. De soundtrack van Callboys. Hoe zalig is die? Vooral dan dat eerste nummer, de begingeneriek van het programma. Heerlijk vind ik het…Maar wel enkel en alleen daar in mijn auto, in het donker. Overdag zegt het mij niets. In het donker is het alles. Zalige plaat, zalige schijf! Al was het maar om Devon en Jay nog’s te horen in de soundbits die verwerkt zijn in de soundtrack. <3

En gij? Wat is uw ideale soundtrack bij de dinges des leven?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *