Dag 5 in Sydney: Bondi Beach

Op onze laatste dag was het echt bloed, maar dan ook echt bloed heet. Met 38 graden zijn de opties een beetje beperkt. Gewoon buiten komen was al een hele beproeving: de hitte valt gewoon op je hoofd. Toch wouden we nog enkele buurtjes uit checken (we zochten nog een leuke boeken- en platenwinkel). We wandelden wat rond, maar de hitte was te drukkend. Na een middaglunch op het hotel en heel wat getwijfel besloten we naar zee te trekken voor nog een extra dagje op het strand, in de hoop daar toch wat verkoeling te vinden. De bus op naar Bondi Beach dus.

   

Bondi beach leek ons eerst geen echte must, maar uiteindelijk waren we allemaal toch héél blij dat we er naar toe gegaan zijn. De temperatuur lag er toch enkele graden lager, het water was zalig, de golven legendarisch. We huurden een parasol en Jools en Ellis bleken onverschrokken en zochten de hoogste golven op. Een hele namiddag zwommen we in het water en speelden we met ons surf bord. Een echte hoogdag en een waardige afsluiter voor  onze fantastische reis. Ook grappig was het feit dat ze er echt bezig waren met opnames voor het alom bekende programma over de redders op ‘s werelds meest bekende strand. Dat wordt dus uitkijken de komende jaren of we toevallig niet op de achtergrond te zien zijn 😉

Bij deze, voor wie zou twijfelen: Bondi beach mag echt niet ontbreken bij een trip naar Sydney. Ik had spijt dat ik geen tijd meer had om de winkeltjes daar uit te checken of een tattootje te laten zetten bij de bekende Bondi Ink tattooshop. Gelukkig ga ik zéker ooit nog’s terug naar daar 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *