Dag 4 in Sydney: met de ferry naar Manly

Op onze vierde dag hadden we allemaal geen zin in het hotel ontbijtbuffet en dus besloten we te gaan ontbijten in onze favoriete keet: Pablo’s Vice. Ik smulde van een heerlijk bananenbrood (waar ik sindsdien dus verslaafd aan ben en elke week maak) en Jools had een geweldige granola met fruit. MMMMM, what a way to start the day!

 

Daarna wouden we eindelijk’s een bootje nemen. De “naar waar dan” vraag was snel beantwoord: we moesten deze vakantie nog een laatste keer een stranddagje inlassen. Manly beach it was dus!

De rit met de ferry is leuk, mooi, goedkoop en niet al te lang. Een echte aanrader en absolute MUST DO bij een bezoek aan Sydney.

Het strand zelf is typisch Australisch, zoals je het kent van op televisie. Veel mensen, veel surfers en lifeguards.

Kort gezegd: het was een zalige dag. De kinderen maakten vriendjes: een meisje van 7 en haar broertje. Samen begonnen ze te spelen en een zandkasteel te bouwen en al snel doken ze samen het water in wat ontaarde in een spelletje “de zee opruimen”. Samen gingen ze op zoek naar los zeewier. Dat brachten ze samen op het strand tot ze een hele berg hadden. De kinderen hadden duidelijk nood aan eens iemand anders om mee te spelen dan hun eigen zus.

De vader van het gezin bleek een uitgeweken Brit te zijn die nu in Sydney woonde (jaloers!). Hij gaf ons een geweldige tip voor de middaglunch en zo wandelen we enkele uren later via de kustlijn naar het volgende strand: Shelly beach (het zand daar bestaat uit allemaal kleine schelpjes, heel bijzonder). De wandeling is mooi (en heel kort) en bracht ons naar een super lekker restaurantje: The boathouse. Ik at er de allerbeste quinoa salade ooit en de desserts zagen er fenomenaal uit! We genoten echt enorm van onze lunch en keken ondertussen onze ogen uit (we zaten aan het open raam en hadden zicht op het strand waar heel wat mensen duiklessen namen en snorkelden). We waren dus super blij met deze tip, want zelf waren we hier nooit beland. Daarna speelden we nog even op Shelly beach alvorens we terug naar huis keerden.

Een dag uit de duizenden, de liefde voor deze stad werd alleen maar groter….This city just has it all!!
Wil je graag’s snorkelen of duiken, maar geraak je niet tot in Cairns, dan mag dit strand zeker niet ontbreken op je vakantieplanning.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *