Wilsons Promontory: van teleurstelling naar dé ontdekking van onze reis <3

Onze volgende halte was Wilsons Promontory, kortweg The Prom genoemd. Een erg populair natuurpark, waar veel Australiërs ook op vakantie komen. Toen we er net toekwamen was ik wat teleurgesteld. We hadden voor twee nachten geboekt, maar ik snapte niet waarom iedereen zo enthousiast was over deze plek. Ik had een mooi plekje in de natuur verwacht en eigenlijk stonden we gewoon zij aan zij met andere kampeerders op een soort parking. Vreemd. Ik was zo teleurgesteld dat ik luidop afvroeg of we die tweede nacht nog zouden kunnen annuleren. We trokken even naar het strand en toen we ‘s avonds gingen slapen besloten we nog even af te wachten. De dag erna gingen we’s kijken bij de Tidal River (een getijde rivier dus) en meteen steeg ons enthousiasme. Wat een leuke plek! Een prachtige rivier, zalig water en mooie omgeving. We besloten één van de vele wandelingen te doen in een regenwoud waar ook boomvarens stonden. We spotten onze eerste slang (brrr!!! Het bleek een hele giftige te zijn) en bleven dus maar goed op het pad.

   

Na de wandeling namen we een duik in de rivier en om de dag af te sluiten deed ik nog een avondtochtje naar het strand om de zonsondergang te bewonderen. Plots was het me héél duidelijk waarom mensen hier zo graag naar toe komen. Op de Prom kom je echt kamperen om dingen te gaan beleven, om buiten te leven. Mensen komen er surfen, wandelen, zwemmen in de rivier, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos en het landschap prachtig!

  

Omat we het zo naar onze zin hadden, besloten we nog een nachtje bij te boeken. Daardoor zouden we ook oudejaarsnacht hier doorbrengen. Op oudejaar deden we een hike die ons naar een spectaculair uitzichtpunt bracht. Super cool en ongelooflijk mooi! We picknickten op de rotsen boven op de top en toasten op het nieuwe jaar.

  

Een geweldige laatste dag van 2016 dus!

Op de eerste dag van het nieuwe jaar gingen we naar Squeaky beach. Zogezegd met piepend strand dus, maar daar hoorden wij niets van. Wij zagen een prachtig strand met schone rotsen. En om het nieuwe jaar te vieren aten we chips en dronken we cola, een heus feest vonden Jools & Ellis 🙂

  

Terug op onze camping ontdekten we twee bomen die eindelijk goed genoeg waren om onze coole hangmat in op te hangen. Super chill zo’n hangmat!!

Conclusie: Ga je naar deze regio in Australië dan mag Wilsons Promontory zéker niet ontbreken. Het is een zalig park vol coole plekjes om zotte avonturen te beleven.

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *