Reisverslag: kerstdag in Hobart, Tasmanië

Kerstdag zelf besloten we door te brengen in de hoofdstad van Tasmanië. Hobart is een havenstad, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland. We wisten dat het natuurlijk een feestdag was, maar we hoopten toch hier of daar iets te vinden om lekker te gaan eten. Helaas, pindakaas. De stad was doods en stil. Geen kat te bespeuren. Het enige plekje waar er wat leven was, was een pleintje waar een fish & chips kraampje open was. Een goed plan, zo bleek, want het kraam deed gouden zaken. Wij smulden van de verse vis en waagden zo’n beetje ons leven toen we met een bakje restjes richting vuilbak probeerden lopen. De meeuwen waren ook hongerig en ze deden alles wat ze konden om te voorkomen dat wij ons lekkers in de vuilnisbak zouden gooien.

We liepen wat rond door de straten, zagen schattige huisjes en reden door naar onze slaapplaats voor de nacht. Een camping van de scouts van Tasmanië. Een reusachtig domein met op het einde een bos waarop staanplaatsen voorzien waren. We stonden er zo goed als alleen en genoten van ons mooie plekje. We maakten er ons grootste kampvuur ooit waar we vervolgens tot ‘s avonds laat in het pikkedonker bij bleven zitten. Rumicup spelen bij het licht van het kampvuur, in het midden van een pikkedonker bos…het is eens iets anders…. Toen ik steeds meer dingen hoorde ritselen in het struikgewas rond ons, besloot ik toch maar naar binnen te gaan. Het werd met iets te spooky 🙂

Meer info over de campsites van Scouts Tasmania kan je hier vinden! Wij vonden het alvast een aanrader!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *