Reisverslag Tasmanië: Kerstavond in Port Arthur

Eigenlijk was het de bedoeling om onze tocht verder te zetten door Maria Island te gaan. Helaas hadden we ons niet echt goed voorbereid en dachten we dat we gewoon heel de dag door de ferry konden nemen. Onderweg naar daar lazen we echter dat er maar enkele overtochten per dag zijn en we onze kans dus gemist hadden.  Daarom reden we dan maar meteen naar Port Arthur. Daar stonden we op een leuke camping vol prachtige papegaaien (die Jools ook kwamen helpen met haar huiswerk). Van onze buurman kregen we wat vogelvoer waardoor de vogels gewoon uit ons hand kwamen eten. Super cool, alweer! Onze campingplek had ook een bankje én een vuurkorf. Altijd fijn om zelf een vuurtje te stoken voor de gezelligheid.

  

Toen ik ‘s avonds onze mobilhome open deed om naar de wc te gaan zag ik plots rare beesten. Ik dacht even aan héle grote ratten, maar plots sprongen ze vrolijk weg en toen bleek het om een speciale soort kangoeroe te gaan. Het zotte dierenrijk van Australië is gewoon oneindig groot zo blijkt.

Door het hoge reistempo van de vorige dagen waren de kinderen en ik er niet rouwig om dat Maria Island niet kon doorgaan, daardoor konden we een extra dagje op deze camping blijven en we lasten een rustig dagje “genieten van de camping en omgeving” in. Sven ging een kijkje nemen op de historische site van Port Arthur. De plek is erg bekend voor zijn voormalige gevangenis. Wij deden van rusten, zwemmen, genieten, knutselen en huiswerk maken. Via een wandelpad aan de camping konden we ook genieten van een zalig privé strand. Topdag gewoon!

Op het eind van deze rustdag vierden we kerstavond. Niets spectaculairs, gewoon een BBQ-tje in de buitenkeuken van de camping. Plots hoorden we een sirene  die steeds dichterbij kwam. Even dacht ik dat er echt iemand in de problemen was gekomen op de camping, tot we zagen dat op de passagiersstoel een kerstman zat die aan alle kinderen op de camping zakjes snoep kwam uitdelen. Super grappig en zo hadden we meteen ook ons dessertje voor ons kerstmenu. Het leven kan simpel zijn bij het roadtrippen.

   

Het was eens iets anders, kerst in de zon, op een verlaten strand <3

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *