Reisverslag Australië: Melbourne!

Melbourne, onze eerste echte confrontatie met de nakende kerstperiode. Kerst in de zon, het was toch een speciale ervaring. In Melbourne had ik nog echt het gevoel van: why bother? Al die lichtjes en kerstman toestanden onder een stralende zon….zo raar. Maar na een tijdje kom je er toch wel in en voelt het niet meer zo raar aan. Melbourne zelf is een gezellige stad. Al blijft de combi van onze kinderen met een stadsbezoek niet zo’n winner. We merkten in t verleden al dat het moeilijk is om het voor hun lang boeiend te houden en vaak is het resultaat nogal frustrerend voor iedereen. Wij omdat we niet kunnen doen wat we zouden willen doen, zij omdat ze heel de dag dingen tegen hun zin moeten doen. Gelukkig was er veel afleiding in Melbourne, want er was veel te zien en hier en daar botsten we op een straatartiest, wat zij altijd heel boeiend vonden.

Steden bezoeken tijdens een mobilhome reis is nog zo’n niet evidente combinatie. Daarom waren we blij toen we een camping plekje vonden in het Discovery Park van Melbourne. Geen speciaal leuke of inspirerende plek op zich, maar wel vlakbij een bushalte waar je na een busritje van een 20-tal minuten in het centrum stond. Goed genoeg voor ons dus. Een ander voordeel van dit vakantiepark is dat het vlakbij de ferry richting Tasmanië is. Ideaal dus voor vertrek en aankomst en daardoor sliepen we hier in totaal dus drie nachten. Twee om Melbourne te bezoeken en de dag erna heel vroeg richting ferry te rijden én nog een nachtje toen we terugkwamen van Tasmanië. Op dat vlak dus zeker een aanrader.

    

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *