Reisverslag Australië: The Great Ocean Road

The Great Ocean Road is een lange weg langs de zuidkust van Australië. Een prachtige route van meer dan 240 kilometer tussen de steden Torquay en Warnambool. Een ultieme roadtrip aangezien het omschreven wordt als één van de mooiste kustroutes ter wereld. Onderweg bots je onder andere op de Twelve Apostels, een bekende rotsformatie die recht uit de oceaan rijst. Vooral erg mooi tijdens zonsop- of ondergang.

Het was de tweede keer dat ik deze roadtrip maakte, maar daarom niet minder indrukwekkend. Een echte must do wat mij betreft. Al moet ik er toch eerlijk bij zeggen dat vooral de minder toeristische stukken mij aanspraken. En dan heb ik het dus vooral over de stukken waar je echt langs de kust rijdt en waar je ongerepte, verlaten en vooral prachtige strandjes tegenkomt. Zalig gewoon!!

Tijdens onze doortocht sliepen wij in het geweldig leuke Bimbi Park. Ons aangeraden op onze eerste camping door een Nederlands koppel, op reis met hun peutertje. Het bleek één van onze leukste campings te zijn: een tof plekje, net naast prachtige paarden, koala’s in de bomen langs de weg (we beleefden hier één van onze grootste hoogtepunten toen we bij het aanrijden op de camping op straat moesten wachten omdat een koala aan het oversteken was. >3 Zo cool om zien, niet te schatten gewoon!! Het filmpje staat op mijn Instagram). We maakten er een vuurtje om naast te eten, gewoon voor de gezelligheid, want het was warm genoeg en speelden met de honden van het terrein. Het enige minder coole waren de zesduizend vliegen per vierkante meter. Tijdens een wandeling naar de vuurtoren ademde ik gewoon tot twee keer toe een vlieg in. Ze proberen gewoon constant in uw ogen, oren en mond te vliegen, die vieze beesten! Jak! Echt ongezien, maar het hoort gewoon bij de regio.

     

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *