Reisverslag Australië: The Grampians

Onze allereerste camping op deze rondreis was Halls Gap Lakeside. Een camping midden in de natuur waar je omgeven bent door wildlife. Kangoeroes van dichtbij bewonderen in het wild: leek ons een ideale start voor onze Aussie roadtrip. Bovendien vormt deze camping een ideale uitvalsbasis voor een uitstap naar The Grampians, een natuurpark dat hoog op onze wishlist stond.

Halls Gap Lakeside:

The Grampians is een prachtig nationaal park in Victoria. Wij kozen een scenic walk via de Grand Canyon naar de Pinnacle. Een pittige wandeling waarbij we veel moesten klimmen. Het was onze eerste hete dag (meer dan 30 graden) en de zon brandde hard. Met de nodige motivatie (een snoepje! een waterval! bijna lunch!) haalden we de top en gelukkig bleek het uitzicht onze inspanningen meer dan waard. De tocht naar boven zat vol afwisseling waardoor we af en toe ook wat schaduw plekjes tegenkwamen. Hier en daar waren er ook enkele koele grotten  (Cool Chambers) waarin je even op adem kon komen. Bijna boven botsten we op een mini watervalletje en deze gaf de kinderen een echte boost. Even chillen en afkoelen, net wat ze nodig hadden.

Op de terugweg kozen we op het einde voor een shortcut richting parking (zodat we niet meer door de canyon moesten). Helaas was deze weg een open vlakte, waardoor er geen streepje schaduw te vinden was. De zon brandde hard én we waren al door onze watervoorraad, dus we leerden meteen enkele waardevolle lessen :
In Australië is een zonnehoedje echt geen overbodige luxe.
Bij een hike moet je écht wel veel water meenemen, want bij zo’n hitte gaat het snel
Smeer altijd goed zonnecreme onder je ogen, want daar waren vooral de kinderen altijd verbrand. En bij kort haar moeten ook je oren een goede laag krijgen. De zon brand hier echt wel harder dan bij ons…

Het beknopte verslag van onze uitstap las je hier al.

The Grampians was voor ons echt een aanrader, en een van onze hoogtepunten deze reis! De wandeling is niet de makkelijkste, maar wel écht de moeite. Ik denk wel dat 5 a 6 jaar de minimumleeftijd is en dat enige wandel ervaring én vooral ook goesting noodzakelijk is als je de wandeling met kinderen overweegt.

 

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *