On our way to Tassie

Vanmorgen stonden we vroeg op (we moesten onze wekker zetten!) om op tijd in te checken voor onze grote oversteek. Vandaag verlaten we het vaste land van Australië even voor een oversteek van een goeie 8 dagen richting Tasmanië. Een deel van de reis waar ik enorm naar uitkijk én heel benieuwd naar ben. Iets compleet nieuws voor mij, want vorige keer ben ik niet tot daar geraakt.

We denken dat dit gedeelte meer op onze Canada ervaring zal lijken (met prachtige natuur én alleen- op-de-wereld-gevoel) en we kijken vooral uit naar de prachtige landschappen. We hoorden gisteren iemand zeggen dat het een nieuwsitem was dat er momenteel nog sneeuw lag in Tasmanië, dus we hopen dat het weer wat zal meevallen. We zijn niet bepaald voorzien op écht koud weer. Duimen maar dus!

De oversteek duurt een 9-tal uren, dus we hebben nog wel even te vullen. Gelukkig blijkt het schip een cruise schip te zijn, met lounge zetels, games room, een binnenspeeltuin, restaurants, een disco en zelfs een cinema. Oh en niet te vergeten: (betalende) wifi! Dus eigenlijk genieten we wel van deze verplichte rustdag. De kinderen hangen wat rond voor tv, spelen en maken wat huiswerk. En ik maak gebruik van de wifi en de rust. Geen idee of we ginder veel wifi zullen kunnen scoren, want we gaan proberen onze kosten wat te drukken door zoveel mogelijk gratis in de natuur te kamperen.

Tasmanië: here we come!

img_9648 img_3580 img_3582

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *