Dag 5 in Australië: The Great Ocean Road!

Op dag 5 gingen we weer de baan op. Weg uit de Grampians, richting Great Ocean Road. We reden uren door desolate landschappen, met hier en daar een huis, boerderij of klein dorpje en verder vooral héél veel niets. We kwamen amper andere auto’s tegen, we leken wel alleen op de wereld.

 
Maar dus: de Great Ocean Road….Een spectaculaire rit van in totaal zo’n 300 km. Een panoramische route langs heuvelachtige kustlandschappen, door velen beschouwd als één van de mooiste van Australië. Ik deed’m al’s in 2003, maar dan in de andere richting. Nu begonnen we in de buurt van Warrnambool en gaat we zo richting Torquay. Wat mij betreft een must do in Australië!


We zagen nog maar een mini stukje vandaag (Bay of Islands en nog eentje vlakbij), de rest is voor morgen. De kinderen waren in niet zo’n goede bui vandaag (moe, een beetje zonneslag, slecht gezind), dus we hadden beloofd dat we snel naar de camping zouden gaan, zodat ze nog wat zouden kunnen zwemmen. We kregen een plekje aan de rivier, met een eigen stukje “strand” en ijskoud water. Geen probleem voor ons zeebeest Ellis, die deed gewoon haar surfpak aan en ging er in liggen. Ik nam m’n E-reader en genoot van het uitzicht. Benieuwd wat de rest van de GOR ons zal brengen!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *