Leuke kado tips voor kinderen!

Met twee kinderen die snel na elkaar kwamen, merkten wij al snel dat onze speelgoed kast uitpuilde. Twee verjaardagen, Sinterklaas, kerst,…de gelegenheden stapelen zich op en kado’s worden met plezier uitgedeeld. Maar wat geef je op den duur nog? We slaagden er dit jaar in enkele zeer geapprecieerde kadootjes te geven en dus deel ik ze graag met jullie!

We maakten er hier traditie van dat we in November alle kasten eens goed onder handen nemen. Kapotte dingen probereen we te maken, of gooien we weg. En met een kritisch oog wordt alles bekeken: spelen we hier nog mee? Zijn we hier niet te groot/oud voor geworden? Kunnen we hier iemand anders een plezier mee doen? We leerden hen dat de Sint het heel leuk vindt als kinderen speelgoed waar ze te groot voor zijn, doorgeven aan andere kindjes. Twee vliegen in één klap, want ons kasten zijn meteen iets leger én zo kijken ze dus ook niet raar op als de Sint iets brengt wat niet persé splinternieuw is. Onze Sint shopt ook al’s graag in de kringwinkel en de kinderen snappen dan dat dat is van een ander kindje dat opgeruimd heeft.

Dit jaar vond onze Sint twee leuke “spelend leren” koffers van Jumbo. Jools kreeg de “Ik leer rekenen” koffer en Ellis de “ik leer lezen” variant. Ideaal om mee te nemen op reis en zo wat te oefenen voor school. Een instant succes hier, dus blij met onze Kring Sint!

  
De onze ziet er wat old school uit, maar deze toffe koffers zijn nog steeds te koop voor een kleine 20 euro. Een aanrader vinden wij: compact, handig om mee te nemen en al spelend leren.

Ellis die is al een hele tijd geobsedeerd aan het tekenen en dan vooral “overtekenen” vindt ze super fijn. Zo krijgt ze alle details (waar ze zo opmerkzaam voor is) perfect op papier. Blij was ik dus toen ik op deze tekenmachine botste, een ideaal kerstkado voor onze creatieve Ellis. Alweer in koffer formaat (helaas te groot om mee te nemen naar Australië), waarin je alle het materiaal kan opbergen en meenemen. Met de hulp van een LED boomlamp kan je allerlei tekeningen projecten en naar wens vergroten of verkleinen (ook leuk om projecties op de muur of het plafond te maken!) en zo je fantasie de vrije loop te laten. Door de verklein opties kan je ook allerlei tekeningen met elkaar combineren tot één afbeelding. Het beste kano ooit voor Ellis denk ik! Hoewel het iets duurder is, krijg je toch wel waar voor je geld. Er zitten 60 afbeeldingen bij, 12 bedrukte themabladen waarin je dan zelf je verhaal kan samenstellen, 10 witte tekenbladen en 1 zwarte viltstift. Direct ready to go dus!

dsc_1120 dsc_1123

Nog een toppertje uit de Kringwinkel was het spelletje Stokwoord. Een leuk familiespel met als doel het langste woord te maken. Rond de tafel zaten we er nog niet mee, maar Ellis houdt er van gewoon een thema te bedenken en dan woordjes in elkaar te knutselen. Zo legde ze al de namen van de kinderen van de klas bijvoorbeeld. Uren kan ze zich er geconcentreerd mee bezig houden. Just the way we like it dus.

   

Voor Kerst kreeg Jools ook textielstiften kado. Enkele dagen later trokken we naar de kringwinkel om enkele mooie, effen shirts te zoeken en zo kon ze aan de slag. Zorgvuldig dacht ze na en daarna ging ze geconcentreerd aan het werk. Dit werd het resultaat. Super trots is ze, super mooi vinden wij.

img_8444 img_8449 img_8451 img_8454 img_8458

Niet duur, creatieve en leuke bezigheid en tof resultaat! We like!!

Ellis die kreeg een glas-verf set, en ook dat viel in de smaak!


En tenslotte is Sinterklaas het moment bij uitstek om kadootjes te vragen die je eigen ouders niet graag geven. Jools zag haar kans schoon en ging voor deze magische spiegel. Een spiegel die praat en vragen beantwoordt. En zo komt het we hier nu al dagen Jools horen praten….tegen een spiegel. Dank u Sinterklaas dus.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *