In het weekend maken wij hier regelmatig havermout/banaan pannenkoeken. Elke keer super lekker, maar de ene keer toch nog net dat extraatje. Dit receptje is er zo eentje. Een echt favorietje hier in huis, hoog tijd dus om het recept te delen hier!
Voor 2 personen:
80 gram havermoutmeel (of 50g havermoutmeel en 30g kokosmeel)
2 rijpe bananen
2 eieren
Beetje bakpoeder
Scheutje melk
1 el honing en 1 el ahorn siroop (of 2 lepels van hetzelfde, dat kan allemaal)
beetje kaneel
zout
kokosolie om in te bakken
Doen:
Doe het meel in de blender, samen met de banaan. Mix kort. Voeg vervolgens de eieren, de honing en siroop, kaneel, bakpoeder en zout toe en mix tot een glad geheel. Voeg een klein scheutje melk toe (water kan ook) om ze iets vloeibaarder te maken. Wees zuinig, want het beslag is dikker dan gewoon pannenkoekendeeg. Smelt wat kokosolie in de pan en bak kleine rondjes deeg.
Beleg met lekkers naar keuze. Een topper hier is: Griekse yoghurt, rode vruchten en kokosrasp. Maar ook choco is natuurlijk bijzonder lekker in combinatie met het bananendeeg.
Smakelijk! En heel benieuwd of jullie deze ook zo lekker vinden? Laat zeker iets weten als je het recept gaat proberen dus!
Mmmm lijkt me heerlijk gewoon!! Shame on me ik moet nog steeds uitproberen havermout pannenkoeken.