Pinterest-waardig Halloween ontbijt 

Wie had  het ooit nog durven dromen? Dat er uit mijn eigen handen iets Pinterest-waardig (al zeg ik het zelf?!) zou komen??!!

En toch, dankzij Danone en Smartmat Breakfast Club werd het een feit. Een echt Halloween ontbijtje. Met mandarijntjes-worden pompoentjes, kaas en zoutstengels worden heksen bezemsteeltjes en banaantjes worden spookjes. Op één, twee, drie gefixt zonder moordneigingen. Een mirakel zo waar. En lekker dat dat allemaal was?! Wij hebben hier echt zitten smullen!!

En het goede nieuws is: jij kan dat ook allemaal doen, want ik deel een paar recept ideetjes.

Banaanspookjes:
Nodig: 1 banaan voor 4 spookjes, yoghurt, friscostokjes en chocolade dropjes voor de oogjes. Neem de banaan en snij hem in vier stukken. Eén keer in de lengte en dan nog één keer middendoor. Steek er een houten friscostokje in en dompel of smeer in met yoghurt. Leg de stukjes chocolade er op om de spookjes ogen te geven en zet enkele uren in de koelkast. Verbazingwekkend lekker!!

Heksenbezempje:
Nodig: pretzelstokjes, kaas en bieslookstengels. Snij de kaas in stukken van een 4-tal centimeter breed, maar behoud de normale lengte van het kaasschelletje. Maak een verticaal sneetje in de breedte van elk stukje kaas met intervallen van 3 tot 4 mm. Stop op 1cm van de buitenrand. Rol de kaas rond het uiteinde van het pretzelstokje en bind samen met een bieslookstengeltje. Alweer: verrassend lekker!

En voor wie het écht super simpel wil houden: snij een gat in een boterham en maak oogjes van confituur. Plezier verzekerd 🙂

Dank u Danone en Smartmat voor deze super fijne ontbijtdoos! Het was ons leukste ontbijt van het hele jaar!!

 

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *