J deed van Escape Room en kan dat geweldig aanraden!

Ofte: another Claes Adventures. De derde keer alweer….Remember? De eerste keer gingen we mountainbiken in de mergelgrotten van Maastricht, de tweede keer gingen we Vespa rijden in Haspengouwen.

Derde keer, beste keer nu, want de activiteit van vandaag viel bij echt iedereen bijzonder in de smaak. Een escape room dus. Voor wie het nog niet kent: een escape room is een kamer (ingericht in een bepaald thema) waarin je je in groep laat opsluiten, waarna je aan de hand van een aantal raadsels, tips en aanwijzingen moet proberen om er, binnen de gekregen tijd, weer uit te raken.

Wij gingen een kamer binnen en bevonden ons plots in een chirurgische kamer vol mysterieuze dingen. Veel ga ik niet verklappen, want geheimhouding hoort bij het spel natuurlijk. Maar denk: rare foto’s, kluisjes, vreemde sloten, obscure items en een grote aftelklok.

Escape rooms zijn super hip en happening en vind je tegenwoordig in bijna elke stad. Google maar’s en go check it out!! Wij gingen in Leuven (Blijde Inkomststraat) en kunnen de kamers Surgery en Bank Heist alvast erg aanraden! Een ideale activiteit om met een vriendengroepje te doen op een verloren zondag namiddag. Ook leuk als vrijgezellen- of verjaardag uitstap, mogelijkheden genoeg! Eén ding is duidelijk: ge moet dit gewoon eens meemaken.

Benieuwd of jullie al’s een Escape room deden en of die ook zo tof waren?
Ik lees het héél graag in de comments!

En of we op tijd buitennaakten? Dat laat ik deze, niet zo geslaagde, foto’s verklappen 😉

img_7524  img_7528    img_7532

4 comments

  1. Ooooh ik heb dit jaar ook escape rooms ontdekt en moest het niet zo kostelijk zijn, ik deed het elke week! Ik deed er al eentje in Londen, Amsterdam en Mechelen. Die van Amsterdam (xitroom) was de beste, zeker de moeite om eens een tripje voor te doen 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *