Mag het ietsje meer zijn? Top ontbijtje voor een heerlijke zondag…

In’ t weekend kan ik mij al’s laten gaan op vlak van ontbijten. Dan zet ik een LP-tje op, blader ik wat door mijn kookboeken, de kinderen lanterfanten nog wat in de zetel en ik duik de keuken in om een half uurtje later aan tafel te kruipen met een heerlijk, warm, lekker ontbijtje. Niets zaligers dan dan, toch?

Even geleden gingen we voor heerlijke ontbijtmuffins uit het boek All Day Breakfast. Ik varieerde wat op het recept (ik maakte naast de frambozen variant uit het boek ook nog een aantal muffins met chocolade) en serveerde met een schaal vol vers fruit. Lekker, vullend, zelfs een beetje zwaar, maar dan weet je meteen ook waarom je op zondag gaat fietsen en wandelen, toch?

Enjoy!!
img_7124 img_7116
Nodig:
60g boter
120g bloem
60g haverbloem
60g ruwe rietsuiker
1/2 el bakpoeder
1/4 tl zuiveringszout
een beetje vanille essence
150g Griekse Yoghurt
60 ml melk
1 ei
2 tl citroensap
2 el honing
100g diepvries frambozen
(en eventueel dus ook donkere chocolade, grof gesneden)

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuurtje en laat even afkoelen. Meng de bloem, haverbloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en de vanille in een grote kom. Meng alle andere ingrediënten in een andere kom, maar houdt de frambozen nog even apart. Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door elkaar. Roer niet te lang. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en duw overal wat frambozen (en/of chocolade) in. Bak ze in een 25-tal minuten goudbruin en smullen maar!!!

(Ik maakte ze trouwens iets gezonder door een gedeelte van de gewone bloem te vervangen door kokosmeel. De rietsuiker kan je eventueel ook nog vervangen door kokosbloesemsuiker.)

img_7111 img_7117

img_7131 img_7136

Ik weet dat borden aflekken niet netjes is, maar ik leerde mijn kinderen dat het af en toe toch wel mag, maar alléén als het voor iets écht héél héél lekker is 😉

Het boek kan je kopen voor 20 euro en is wat ons betreft een aanrader voor elke ontbijtfan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *